Počasí dnes30 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Hokejisty Třince posílili útočníci Teplý s Addamem a obránce Hrbas

Hokejisté Třince, kteří budou v nové extraligové sezoně bojovat o šestý titul za sebou, získali do svých řad tři posily. V útoku jsou novými jmény Michal Teplý a Francouz Justin Addamo, o místo v obraně zabojuje zkušený Marek Hrbas. Oceláři o tom informovali na klubovém webu.

Třiadvacetiletý Teplý se do Česka vrací po letech v zámoří. Poslední více než tři sezony odehrál v nižší AHL na farmě Chicaga v celku Rockford IceHogs. Právě Blackhawks někdejšího mládežnického reprezentanta draftovali v roce 2019 ze 105. místa a v dubnu 2020 s nimi také podepsal nováčkovský kontrakt. Šance v NHL se však nedočkal.

V poslední sezoně odehrál Teplý v AHL včetně play off 76 zápasů a připsal si 32 bodů za 14 gólů a 18 asistencí. Extraligu již v minulosti okusil v barvách Liberce a Mladé Boleslavi.

"Michal patří mezi nejlepší české útočníky ročníku 2001. Má výborné hokejové myšlení, skvělé fyzické parametry a na svou výšku i slušné bruslení. Má velkou motivaci na sobě pracovat. Z mého pohledu je pořád na začátku své profesionální kariéry, a to i přesto, že má na kontě přes dvě stovky zápasů v těžké soutěži, jakou je AHL," uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Ze zámoří přichází rovněž šestadvacetiletý Addamo, jenž reprezentoval Francii na letošním mistrovství světa v Praze a Ostravě. Za pět startů na šampionátu vstřelil dva góly a na jeden nahrál. Sezonu odehrál za Wilkes-Barre/Scranton Penguins, farmářský tým Pittsburghu v AHL, a za Wheeling Nailers v ECHL. V AHL nastoupil Addamo do 21 utkání, zaznamenal dvě branky a přidal stejný počet asistencí.

Oceláři si od něho slibují zejména fyzický hokej. "Justin je stejně jako Michal univerzální útočník schopný hrát na centru i křídle. Jeho dominantou je práce na brankovišti, kde je velmi silný. Umí výborně clonit brankáři. Hráče s touto typologií jsme hledali. Už dříve s ním hrál v klubu náš obránce Adam Smith. Během rozhovoru o Justinovi s úsměvem řekl, že takového obra na ledě nikdy nepotkal. Jsem rád, že jsme se s Justinem domluvili," řekl Peterek.

Jednatřicetiletý Hrbas má s extraligou bohaté zkušenosti a na kontě 442 startů v domácí nejvyšší soutěži. Hrával za Spartu, Vítkovice, Mladou Boleslav, Litvínov a Brno. Většinu uplynulého ročníku odehrál v první lize za Zlín, k sedmi duelům pak naskočil v extralize v barvách Komety. Za 35 prvoligových startů nastřádal sedm bodů (2+5).

"Marek k nám do organizace přichází, aby se popral o místo. Je to podobný případ jako v minulé sezoně Adam Polášek. Jde o zkušeného obránce s takřka 450 zápasy v extralize, který zároveň prošel národními týmy od těch mládežnických až po seniorský," prohlásil Peterek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Oceláři Třinec

Štítky Sport, hokej, extraliga, Třinec, Teplý, Addamo, Hrbas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Třince posílili útočníci Teplý s Addamem a obránce Hrbas  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.