Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Házenkáři v Karviné v osmifinále Evropského poháru nestačili na Steauu

Házenkáři Karviné do čtvrtfinále Evropského poháru nepostoupili. Ve včerejší domácí odvetě remizovali 29:29 se Steauou Bukurešť a po týden staré prohře 27:28 z Rumunska vypadli.

Vicemistra české extraligy stejně jako v prvním zápase táhl střelec Domink Solák, ale ani jeho 14 branek na postup nestačilo. Karviná od začátku ztrácela a po přestávce Steaua vedla v jednu chvíli až o čtyři branky. Baník ale před bouřlivou kulisou v koncovce zabral a začal se dotahovat. Domácí vyrovnali na 29:29 a měli pár sekund na poslední útok, ve kterém mohli vybojovat sedmimetrový rozstřel. K zakončení se dostal Solák, jeho pokus ale v síti neskončil.

"Rozhodovalo se asi už v první půli. Místo toho, abychom se utrhli, tak jsme museli dotahovat. Navíc nám nefungovala pravá strana," uvedl trenér Karviné Michal Brůna. Litoval nedotažené koncovky. "Sedm střel (Solák) za sebou trefil, tu poslední bohužel ne. Nemůžeme mu ale nic vyčítat, celý zápas nás táhl. Mrzí mě, že jsme nepostoupili, hráli jsme doma, před skvělým publikem, ale kousek nám chyběl. Rumuni měli i trochu více štěstí, několikrát vymetli pavučinu, vracely se k nim odražené míče. Je to škoda," litoval Brůna.

Karviná, která v soutěži obhajovala čtvrtfinálovou účast z minulé sezony, byla posledním českým zástupcem v evropských pohárech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HBC Karviná

Štítky Sport, házená, muži, Evropský, osmifinále, Karviná, Bukurešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Házenkáři v Karviné v osmifinále Evropského poháru nestačili na Steauu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.