Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

J&T Banka Ostrava Beach Pro: Hvězdy ženského beachvolejbalu už v kvalifikaci

PR článek

Špičkovou úroveň obsazení ženské části turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro dokládá už složení týmů středeční kvalifikace. Mezi elitní šestnáctku skupinové fáze turnaje se probijí pouze čtyři páry. Ve hře přitom budou i zlaté medailistky z předchozích ročníků Američanka Terese Cannon nebo legenda plážového sportu Brazilka Ágatha.

O postup mezi nejlepší páry si zahrají i Kylie Neuschaeferová a Markéta Svozilová, které pro Česko získaly stříbro z mistrovství Evropy do 22 let. Nasazenými jedničkami pro hlavní soutěž jsou loňské vítězky ostravského turnaje beachvolejbalové světové tour Ana Patrícia a Duda. Divokou kartu v bojích o postup na olympijské hry získaly domácí hvězdy Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová.

V existenčních kvalifikačních zápasech se na písečných kurtech v Dolních Vítkovicích utká 16 párů, pouze ty nejšťastnější pak doplní dvanáctku přímo nasazených. Takto neúprosný je formát nejvyšší úrovně Beach Pro Tour úrovně ELITE 16. Fanoušci přitom stále mají možnost nakoupit vstupenky a na vlastní oči vidět a podpořit domácí Kylie Neuschaeferovou a Markétu Svozilovou, bývalé světové dvojky a australské stříbrné olympioničky Mariafe Artacho del Solar a Taliqua Clancy i řadu medailistek z předchozích ročníků ostravského turnaje pod vysokou pecí. Od roku 2018 se na stupně vítězů postavily například Ágatha Bednarczuk (BRA), Heather Bansley (CAN) nebo Švýcarky Anouk Vergé-Dépré a Joana Maeder.

Není přitom vyloučeno, že z kvalifikace nepostoupí pozdější vítězky. Před dvěma lety se tento kousek podařil dvojici Cinja Tillmann/Svenja Müller. Němky jsou pro 7. ročník ostravské „světovky“ nasazeny do hlavní soutěže na 11. pozici. Na divokou kartu se mezi Elitu dostaly české jedničky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová. „Pro Barboru a Marii-Sáru půjde o rozhodující faktor v boji o olympiádu. V tuto chvíli se totiž nacházejí těsně pod čarou a samotná účast v elitní šestnáctce zaručuje vysoký bodový příděl. Každé vítězství pak jejich šance zvyšuje,“ vysvětlil Marek Pakosta, který v souvislosti s olympijskou účastí českých hráček zmínil i shakespearovské „Být, či nebýt.“.

V elitní společnosti nebudou chybět brazilské páry Ana Patrícia a Duda nebo Barbara a Carol, které už opakovaně v Dolních Vítkovicích vystoupaly na stupně vítězek. Podobně jako Kanaďanky Melissa Humana-Paredes a Brandie Wilkerson. A historicky prvními vítězkami turnaje v Ostravě se staly v roce 2018 Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou, které se s novými parťačkami budou před domácím publikem opět rvát o každý bod a co nejlepší umístění.

Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticketportal na adrese: vstupenky.ostravabeachpro.cz

Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Pro 2024 se koná za podpory titulárního partnera J&T Banky, generálních institucionálních partnerů Národní sportovní agentury, Moravskoslezského kraje a Statutárního města Ostravy, hlavních partnerů Skupiny ČEZ a PURPOSIA Group.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ostrava, sportovní kvalifikace, Česko, Barbora Hermannová, Moravskoslezský kraj, olympijské hry, plážový volejbal, Marie-Sára Štochlová, Dolní oblast Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J&T Banka Ostrava Beach Pro: Hvězdy ženského beachvolejbalu už v kvalifikaci  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.