Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

J&T Banka Ostrava Beach Pro: Mistři světa a skandinávské hvězdy na jednom kurtu

PR článek

Největším lákadlem pro fanoušky nejlepšího světového beachvolejbalu jsou nepochybně Ondřej Perušič a David Schweiner. Češi v loňském roce získali titul světových šampionů a jako jediní se v uplynulých ročnících turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro vždy probojovali mezi elitní čtyřku. Z vítězství se ale v Dolních Vítkovicích už dvakrát radovali Vikingové Anders Berntsen Mol a Christian Sandlie Sorum. Nasazenými jedničkami jsou letos Švédové David Åhman s Jonatanem Hellvigem. Drsným sítem kvalifikace budou chtít projít holandští vítězové ostravské „světovky“ z roku 2021 Robert Meeuwsen s Alexanderem Brouwerem nebo veteráni ze Španělska Pablo Herrera a Adrián Gavira, kteří zvedli nad hlavu trofej pod vysokou pecí už v roce 2018. Vstupenky na středeční kvalifikaci i čtvrteční zápasy základních skupin jsou stále v prodeji.

Čeští fanoušci špičkového beachvolejbalu budou mít už v kvalifikaci možnost posunout do hlavní soutěže jeden z domácích párů. Divokou kartu totiž dostali David Westphal a Tadeáš Trousil. Mladí hráči, ale musí projít šestnáctičlennou kvalifikací plnou hvězd plážového sportu, ze které se do skupinové fáze posunou jen čtyři nejlepší dvojice.

Nasazenou dvanáctku tvoří kromě Perušiče se Schweinerem a norských a švédských super-star i silné týmy z Nizozemska, Brazílie, Německa, Itálie nebo nepřehlédnutelní katarští sympaťáci Ahmed Tijan a Cherif Younousse. Nechybí ani Američané Miles Partain a Andrew Benesh, kteří se vloni v Ostravě probili z kvalifikace až k bronzu. Devětadvacetiletý Benesh je pro české fanoušky zajímavý i svými kořeny. V jeho rodokmenu totiž narazíte na Československého prezidenta Edvarda Beneše. A co se české účasti v hlavní soutěži týká, díky divoké kartě si elitní turnaj zahrají také Jakub Šépka a Jiří Sedlák.

David Schweiner a Ondřej Perušič ve čtvrtek 17. května obhájili pozici beachvolejbalového páru roku a byli uvedeni do Síně slávy Českého volejbalu. „Troufám si tvrdit, že na ocenění nejlepšího beachvolejbalového páru sezóny jsme si věřili. Ale Síň slávy Českého volejbalu je úplně jiný příběh. Je to pro nás obrovská čest a současně i určitá zodpovědnost, protože bychom měli tomuto ocenění dostát a jako osobnosti se i chovat a nadále vystupovat. Chtěli bychom třeba už na turnaji v Ostravě a blížící se olympiádě naším výsledkem dokázat, že si toto ocenění zasloužíme,“ dodal upřímně světový šampion Perušič.

Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticketportal na adrese: vstupenky.ostravabeachpro.cz/event/JT-Banka-Ostrava-Beach-Pro-2024

Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Pro 2024 se koná za podpory titulárního partnera J&T Banky, generálních institucionálních partnerů Národní sportovní agentury, Moravskoslezského kraje a Statutárního města Ostravy, hlavních partnerů Skupiny ČEZ a PURPOSIA Group.

Ohodnoť článek

Štítky Ostrava, sportovní kvalifikace, Ondřej Perušič, David Schweiner, Česko, Moravskoslezský kraj, olympijské hry, plážový volejbal, Dolní oblast Vítkovice, Skandinávie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J&T Banka Ostrava Beach Pro: Mistři světa a skandinávské hvězdy na jednom kurtu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.