Počasí dnes32 °C, zítra34 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

J&T Banka Ostrava Beach Pro: Turnaj plný hvězd startuje

PR článek

Do úvodního hvizdu turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro zbývá méně než 20 hodin. Ve špičkově obsazené kvalifikaci bude už od středečního dopoledne o postup mezi elitní výběr bojovat 16 ženských a 16 mužských beachvolejbalových týmů. Hlavní část turnaje nejvyšší úrovně světové tour budou Dolní Vítkovice hostit od čtvrtku. Fanoušci uvidí na dvou hracích kurtech to nejlepší, co může současný plážový sport těsně před olympijskými hrami předvést. Zároveň si užijí letní atmosféru bohatého programu fanzóny, která se oproti předchozím letům rozrostla.

Od 5. do 9. června 2024 se centrem světového beachvolejbalu opět stanou ostravské Dolní Vítkovice. Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Pro je součástí světové série Beach Pro Tour na nejvyšší úrovni ELITE 16. A na jeho obsazení je to znát. Těsně před uzavřením olympijského kvalifikačního žebříčku, který mimo jiné určí nasazení pro turnaj pod pěti kruhy, se v Ostravě představí nejlepší beachvolejbalové páry žen i mužů. Fanoušci tak na vlastní oči, nebo na televizních obrazovkách uvidí světové šampiony, olympijské vítěze i medailisty z kontinentálních mistrovství. Tahákem jsou samozřejmě domácí hvězdy Ondřej Perušič a David Schweiner. Ti jsou i v 7. ročníku turnaje jediným párem, který se zatím vždy probojoval do nejlepší turnajové čtyřky.

„Právě jejich úspěch pro náš organizační tým znamenal další impuls v posunu turnaje. Sportovně jsme na úplném vrcholu, fanouškům ale můžeme být ještě blíž, a proto jsme letos nabili doprovodný program i fanzónu na úplné maximum. Chceme se tím příznivcům odměnit za to, jak věrně náš turnaj podporují a jak rychle letos vykoupili vstupenky,“ řekl Marek Tesař z pořádající agentury RAUL! Připomněl tak, že vedle kurtů pro účastníky turnaje a tribun pod Bolt Tower vyroste i kurt pro veřejnost, odpočinková zóna, dětský koutek, gastro zóna zajištěná festivalem Pojez, kavárna, a samozřejmě i osvědčené volejbalové aktivity, jako cross-net, nebo dělo.

Těsně před začátkem turnaje je v prodeji necelých 600 vstupenek na středeční kvalifikační utkání a jen 20 lístků na čtvrteční souboje v základních skupinách. Díky spolupráci organizátorů s ČT SPORT a VOLEJ.TV však o atmosféru nepřijdou ani televizní diváci. „Na obrazovkách a webu odvysíláme kontinuální program od kvalifikace až po finále turnaje. Celkem přes 40 hodin přímých přenosů do celého světa,“ vypočítal Marek Tesař.

Pro sportovní příznivce je skvělou zprávou, že v Ostravě nebude chybět žádný z hvězdných párů aktuálních světových tabulek. Na turnaji tak uvidí vrcholná představení brazilské, americké, evropské i skandinávské beachvolejbalové školy. „A díky divokým kartám, na které máme jako pořádající federace nárok, se mezi elitou budou o každý bod prát i naše nejlepší české týmy. Barbora Hermnannová a Marie-Sára Štochlová stále drží teoretickou šanci na postup na olympiádu. V Ostravě ze sebe ale budou muset vymačkat všechno své umění, aby v turnaji postoupily co nejdál. O podporu fanoušků na tribunách budou usilovat také Jakub Šépka a Jiří Sedlák, kteří si zahrají v hlavním turnaji. V silně obsazené kvalifikaci mají příležitost se prosadit Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou a David Westphal s Tadeášem Trousilem,“ vyjmenoval nominované domácí týmy předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

Ondřej Perušič a David Schweiner po víkendovém vítězství na turnaji kategorie Challege v Polsku cítí stoupající formu. „Půl roku jsme bojovali se zdravotními problémy, ale teď už jsme stoprocentně zdraví a připravení,“ řekl na tiskové konferenci David Schweiner. „V Polsku šlo sice o turnaj nižší kategorie, ale konkurence tam byla jako na Elite 16, takže je vidět, že jsme na dobré cestě. Samozřejmě bychom se v Ostravě rádi probojovali až do neděle a znova si užili tu energii, kterou nám plné tribuny v Dolních Vítkovicích vždy dávaly,“ doplnil Ondřej Perušič.

Na turnaji plném hvězd nechybí ani světové šampionky Sara Hughes a Kelly Cheng z USA. „V roce 2021 jsem tady zvítězila s jinou parťačkou. Musím říct, že prostředí turnaje je naprosto jedinečné a už se nemůžeme dočkat, ač se ve čtvrtek opět představíme na kurtu. Vloni jsme si tu speciální atmosféru moc užily,“ komentovala vztah k areálu Kelly Cheng. Její partnerka doplnila: „Cítíme se ve skvělé formě a vše směřujeme do Paříže. Ostrava pro nás bude poslední test před olympiádou a chceme si vylepšit 5. příčku z loňska. Takže v neděli se určitě představíme fanouškům na centr kurtu.“

Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou se představí díky divoké kartě v hlavní soutěži. „Není pro nás samozřejmost se postavit proti soupeřkám na takové úrovni. Proto jsem moc šťastná, že jsme tuto příležitost dostaly. Čekají nás tři velmi těžké zápasy ve skupině, ve kterých uděláme vše pro to, abychom se posunuly do play off,“ komentovala nominaci ostravská rodačka Barbora Hermannová. Kulisy Dolních Vítkovic v Marii-Sáře Štochlové vzbudily emoce: „Cítím trochu nostalgii a nepopsatelně se těším. Publikum tady v Ostravě je jedinečné a sálá z něj opravdu velká energie. Náš beachvolejbal se vždy před místními fanoušky posunul o level výš a já se těším na to, že tu sílu zase ve čtvrtek ucítím.“

Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Pro 2024 se koná za podpory titulárního partnera J&T Banky, generálních institucionálních partnerů Národní sportovní agentury, Moravskoslezského kraje a Statutárního města Ostravy, hlavních partnerů Skupiny ČEZ a PURPOSIA Group.

„Všechny fanoušky i hráče bych chtěl opět přivítat v našem městě, kde si letos příznivci sportu opravdu ani na chvíli neoddychnou. Ke stovkám tisíc sportovních nadšenců z celého světa, kteří do Ostravy přijeli na hokejové mistrovství světa nebo atletickou Zlatou tretru, se připojí i jedinečná atmosféra plných tribun turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro. A to pořád není vše, protože naše volejbalová jízda bude už za týden pokračovat turnajem Final Four Zlaté Evropské ligy žen. V olympijském roce si proto neskromně dovolím Ostravu nazvat světovým městem sportu,“ shrnul ostravský sportovní maraton primátor Jan Dohnal. „Našim sympatickým hráčům bych moc přál, aby novou trofej zvedli nad hlavy právě oni. Osobně mě vždycky bavilo sborové skandování „MONSTER BLOCK“, které nejde dostat z hlavy. Právě tyto zážitky dělají z akcí v ikonických kulisách nezapomenutelné události,“ projevil srdce fanouška primátor statutárního města Ostravy.

„Rychlost, s jakou se vyprodaly vstupenky na sobotní a nedělní zápasy, je jasným důkazem popularity i kvality celého turnaje. Finálové boje jsou opravdu velmi atraktivní. A nejen ty, na kurtech bojují o postup nejšpičkovější světoví hráči a hráčky, mnohým z nich jde navíc i o kvalifikaci na olympiádu. Sportovní fanoušci, kterým se nepodařilo zajistit si na turnaj vstupenky, si úžasnou atmosféru celé akce mohou užít i tak. Zvu je do fanzóny, do které vstupenku nepotřebují. Zápasy jsou přenášeny na velkoplošné obrazovce, kterou mohou sledovat z pohodlných lehátek připravených u stánku Moravskoslezského kraje. Budou tak fandit v bezprostřední blízkosti hlavního kurtu a jistě ucítí tu skvělou energii a náboj, skoro jako by byli na tribuně. Také si zde mohou užít doprovodný program, odpočinout si nebo se občerstvit. Gastro zóna bude letos pod křídly krajského projektu POJEZ, který spolupracuje s těmi nejlepšími gastropodniky v regionu,“ uzavřela náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Šárka Šimoňáková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ostrava, Moravskoslezský kraj, hvězda, olympijské hry, vstupenka, Dolní oblast Vítkovice, Ondřej Perušič, kvalifikace, David Schweiner, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J&T Banka Ostrava Beach Pro: Turnaj plný hvězd startuje  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.