Počasí dnes32 °C, zítra34 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Všechny tři české beachvolejbalové páry vypadly v Ostravě v osmifinále

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vypadli v Ostravě v osmifinále po prohře 17:21, 21:15, 11:15 s Němci Nilsem Ehlersem a Clemensem Wicklerem a ve vítkovickém areálu pod vysokými pecemi poprvé nepostoupili mezi nejlepší čtyři. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou nezaskočily světové jedničky a obhájkyně titulu Brazilky Anu Patrícii s Dudou a po prohře 11:21, 17:21 také obsadily deváté místo. Stejně skončili i Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem, kteří nestačili na nizozemskou dvojici Steven van de Velde, Matthew Immers.

Perušič se Schweinerem v minulosti vybojovali před ostravským publikem tři druhá a dvě čtvrtá místa, avšak zlata se české jedničky nedočkají ani letos. „Krásně to ukazuje, jak moc je špička vyrovnaná. A že pokud nejste opravdu v té vaší top formě, tak můžete prohrát úplně s kýmkoliv. Bohužel jsme si to letos ověřili z pozice poražených," řekl Perušič.

Němci v úvodní sadě i díky čtyřem esům a třem blokům 210 centimetrů vysokého Ehlerse získali až sedmibodový náskok. Perušič se Schweinerem sice v zaplněné aréně mohutně dotahovali, ale set ukončilo další německé "prasátko". Druhý rozhodla málo vídaná osmibodová šňůra českých mistrů světa od nepříznivého stavu 11:13. V tie-breaku Ehlers s Wicklerem utekli na 12:8 a zápas už dovedli k vítězství. Perušiče se Schweinerem porazily turnajové sedmičky na šestý pokus poprvé.

„V tie-breaku jsme měli mnoho šancí na to zápas vyhrát i bez téhle teče a je jenom naše chyba, že jsme ho nevyhráli. Němci prostě byli dneska o něco lepší a vyhráli zaslouženě," uvedl Perušič s odkazem na sporný moment, kdy rozhodčí přehlédli Winklerovu teč a německý polař se nepřiznal.

Hermannové se Štochlovou po vyrovnaném úvodu favorizované Brazilky odskočily čtyřbodovou šňůrou na 10:6 a pak už jen navyšovaly náskok. Druhý set byl vyrovnanější, Češky dotáhly na 11:11, ale Ana Patrícia s Dudou znovu utekly a dotáhly zápas k očekávanému vítězství.

„Brazilky dlouhodobě dokazují, že patří na ten top. A my jsme asi měly trošičku smůlu, že jsme na ně narazily už v tomhle kole. Na druhou stranu jsme měly možnost zahrát si proti takhle výborným týmům a neztrácely jsme úplně o parník," řekla Hermannová.

„Předvedly jsme dobrý volejbal, asi nejlepší za posledních pár měsíců. Kdyby mi před turnajem někdo předložil, že mám podepsat deváté místo, tak to asi podepíšu. Na druhou stranu, teď to je takový hořkosladký," uvedla Štochlová.

Šépka se Sedlákem proti Nizozemcům nezachytili začátek, nabrali až sedmibodovou ztrátu a první sadu prohráli. Ve druhé se mladí Češi drželi do stavu 8:8, pak už byli znovu lepší Van de Velde s Immersem, kteří zvítězili dvakrát 21:15.

„Šli jsme do zápasu s tím, že jsme poslední česká dvojice, tak jsme do toho zkusili dát naše maximum. To jsme udělali, bohužel to dneska nestačilo," řekl Šépka. "Bylo to úmorné. Jakmile oni získali svou herní pohodu, tak nás pomalu rozebrali," doplnil Sedlák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vlastimil Vacek

Štítky sport, plážový volejbal, Pro Tour, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechny tři české beachvolejbalové páry vypadly v Ostravě v osmifinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.