Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Všechna lyžařská střediska v Moravskoslezském kraji jsou uzavřena, není sníh

Všechna lyžařská střediska v Moravskoslezském kraji byla o víkendu uzavřena, na sjezdovkách není sníh. Provozovatelé doufají v ochlazení. Vyhlídky ale nevnímají příliš nadějně. Končící zimu například provozovatel střediska v Bílé považuje za nejhorší v historii. Vyplývá to ze zjištění od provozovatelů areálů.

Koncem týdne byla alespoň v částečném provozu střediska Ski Bílá, Ski Severka a Areál Opálená. O víkendu se ale sjezdovky uzavřely i tam.

Areál Opálená je mimo provoz. Provozovatelé Severky se dnes pokoušeli situaci zachránit a sjezdovku zprovoznit. "Podařilo se nám to. V horní části jen musejí lyžaři přejít od lanovky asi deset metrů ke sjezdovce po umělém koberci. V pondělí se lanovka zase rozjede. Hlavně kvůli školám, které u nás mají objednané kurzy. Přijet může i veřejnost," řekl správce areálu Marcel Bogocz.

Provozovatel areálu v Bílé středisko momentálně uzavřel celé. V provozu zůstal jen prostor pro nejmenší lyžaře, "Zavřeli jsme to celé. Už jede jen dětský lyžařský park. Ten bude fungovat ještě příští týden," řekl Vrzgula. Dodal, že nějaký čas středisko zůstane v zimním módu. "Budeme vyčkávat, zda se zima ještě nevrátí. Když se to do dvou až tři týdnů nestane, začneme se připravovat na léto," řekl.

Předpověď počasí ale podle něj příliš příznivá není. "Ve výhledu na další dva týdny zatím není vidět nic, co by situaci změnilo," řekl. Ve středisku pracuje 35 let a letošní zima byla podle něj nejhorší za celou tu dobu. "I v minulosti byly špatné zimy. Třeba v letech 1996 a 1997. Ale tenkrát jsme měli na mnohem horší úrovni zasněžování. S dnešní technikou bychom i tenkrát ještě byli v provozu," řekl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechna lyžařská střediska v Moravskoslezském kraji jsou uzavřena, není sníh  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.