Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Rekonstrukce základní školy Edvarda Beneše v Opavě se protáhne až do listopadu

Kvůli skrytým výrobním vadám se rekonstrukce základní školy Edvarda Beneše protáhne až do nového školního roku. Situace ale jeho začátek nenaruší.

Na základní škole v Opavě se protáhne probíhající rekonstrukce pravděpodobně až do listopadu tohoto roku. I přes tyto komplikace děti normálně nastoupí do školy v září, jen některé třídy budou přesunuty do provizorních prostor.

„Volební místnosti, které jsou ve škole umístěny, zůstanou v provozu i během voleb do senátu v září a říjnu. Přístup k nim však bude nikoli hlavním vchodem do školy, ale přes školní zahradu,“ vysvětlil náměstek Vladimír Schreier (ANO).

Rekonstrukce je plánovaná s ohledem na bezpečí dětí a zaměstnanců. Po jejím dokončení se děti mohou těšit na modernizaci tříd, setkají se s virtuální realitou a dalšími moderními technologiemi. Tato vylepšení povedou k inovativní a efektivní výuce. 

Celá rekonstrukce začala na konci června. Během oprav elektrických rozvodů byly zjištěny výrobní vady z dob, kdy byla budova postavena. Při stavbě se v některých třídách začal drolit strop a tato skutečnost si vyžádala znalce, kteří určili způsob řešení problému. Odborníci postupně zjišťují, kde budou další případné opravy probíhat.

„Zatím tedy není možné stanovit přesný časový plán dokončení rekonstrukce, ale předpokládáme, že by celá rekonstrukce mohla být dokončena v průběhu listopadu letošního roku," oznámil mluvčí Opavy Roman Konečný.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením ZŠ Edvarda Beneše

Štítky rekonstrukce, Opava, základní škola, komplikace, vzdělání, žáci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce základní školy Edvarda Beneše v Opavě se protáhne až do listopadu  |  Opavsko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.