Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Invalidní senior nepřežil požár rodinného domu na Opavsku. Otrávil se toxickými zplodinami

Na následky otravy zplodinami z požáru zemřel v pondělí večer v nemocnici invalidní senior. Z hořícího rodinného domu v Pusté Polomi na Opavsku jej zachránili hasiči. S ohněm bojovalo sedm jednotek hasičů, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. V útrobách domu zahynuli také tři psi.

Požár propukl kolem desáté hodiny večer. Plameny požírající střechu domu byly zřetelné už při příjezdu prvních hasičů. Těm pomáhali také policisté a záchranáři. Pět lidí se z domu dostalo ještě před příjezdem pomoci, imobilní muž ale zůstal v domě uvězněn. Hasiči jej dostali ven, poskytli mu první pomoc a následně jej předali do péče zdravotníků.

Zásah byl veden nejen z vnitřní, ale také z vnější strany objektu. Požár byl lokalizován během jedné hodiny, další hodinu a půl trvala jeho samotná likvidace. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, předběžná škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu korun. Během požáru došlo k úmrtí tří psů," uvedla mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

Šestašedesátiletý muž se otrávil zplodinami hoření. „V okamžiku příjezdu záchranářů nejevil známky života, došlo u něj k zástavě dechu i oběhu. Záchranáři pokračovali v započaté nepřímé srdeční masáži, zahájili nitrožilní podávání léků, zajistili dýchací cesty a připojili pacienta na umělou plicní ventilaci. Podařilo se jim obnovit srdeční činnost a muže následně transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl lékařům urgentního příjmu, jeho stav byl kritický," popsal zásah mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Muž bohužel v nemocnici zemřel. Zplodin hoření se nadýchala i třiadvacetiletá žena, její stav ale nebyl natolik vážný. 

Po uhašení požáru místo až do ranních hodin hlídali policisté. „Pokračuje šetření příčin vzniku požáru za přítomnosti znalce kriminalistické expertizy v oboru elektrotechnickém a policistů územního odboru Opava," doplnil policejní mluvčí Jan Segsulka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Opavsko, oheň, otrava, požár, úmrtí, policisté, hasiči, zdravotníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Invalidní senior nepřežil požár rodinného domu na Opavsku. Otrávil se toxickými zplodinami  |  Opavsko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.