Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Ve Frýdku-Místku bude po zásahu policie mimořádné zastupitelstvo. Požaduje ho opozice

Primátor Frýdku-Místku Petr Korč (Naše Město F-M) svolá mimořádné zasedání zastupitelstva, které po vedení města vyžaduje část opozice v souvislosti s nedávným zásahem policie na magistrátu. Vedení města však poukazuje na to, že je vázáno mlčenlivostí.

„Přestože město poskytlo médiím i zastupitelům kriminalisty povolené maximum informací, část opozice žádá mimořádné zastupitelstvo a veřejné sdělení podrobností. Radnice ve Frýdku-Místku je opakovaně vyzývána k vysvětlení činnosti Policie České republiky, na kterou je uvaleno informační embargo," uvedla mluvčí magistrátu Jana Musálková Jeckelová.

Město podle ní dopisem oslovilo dvacet zastupitelů, kteří o svolání mimořádného zasedání usilují. Žádalo je, aby přehodnotili svůj požadavek a žádost o svolání mimořádného zasedání zastupitelstva města vzali zpět, a to nejpozději do dnešního poledne. „Vysvětlující dopis města zůstal ze strany opozice bez odezvy," řekla Musálková Jeckelová.

Policie na magistrátu zasahovala koncem dubna. „Informace o zásahu Národní centrály proti organizovanému zločinu není pravdou. V budově magistrátu nezasahovala Národní centrála proti organizovanému zločinu, nýbrž konal činnost odbor obecné kriminality Krajského ředitelství policie České republiky. Kriminalisté navštívili magistrát s příkazem k domovní prohlídce, který se týkal kanceláří řadových zaměstnanců," řekla mluvčí.

Připomněla, že policejní úkony se netýkaly samosprávy, tedy současného vedení města, ani zastupitelů. „Prohlídka kanceláří se vztahovala k zaměstnancům, kteří vykonávali činnosti v rámci státní správy, které jsou na ně delegované státem. Zmínění zaměstnanci byli ještě během vyšetřování postaveni mimo službu, je s nimi rozvázán pracovní poměr, a věc je tedy pro tuto chvíli ze strany magistrátu uzavřena. Veškeré služby fungují v plném nasazení, návštěva policie nijak neovlivnila jejich chod," doplnila mluvčí.

Policie zasahovala na magistrátu Frýdku-Místku i jinde, zadržela několik lidí

Policie ve středu zasahovala na několika místech Moravskoslezského kraje a Frýdku-Místku. Kriminalisté dorazili i do budovy frýdecko-místeckého magistrátu. Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská dnes řekla, že jde o případ organizované...

Připomněla, že policie písemně informovala vedení města o povinnosti mlčenlivosti. V případě porušení mlčenlivosti hrozí radnici pokuta až do výše pěti milionů korun. Podle mluvčí tak ze strany města ani není možné sdělovat další podrobnosti. „I přesto, že je radnice částí opozice žádána o vysvětlení něčeho, co se nestalo, případně o doplnění podrobností k něčemu, k čemuž je vázána mlčenlivostí, opozičním zastupitelům vyhoví a mimořádné zastupitelstvo uspořádá. Bude svoláno primátorem města, termín a program bude znám do konce tohoto týdne," doplnila mluvčí.

Opoziční zastupitel a někdejší primátor města Michal Pobucký (Přátelé FM) řekl, že dopis města považuje za obezličku. „Mají obavu, aby to zastupitelstvo proběhlo, protože z toho budou mít ostudu. Je třeba si uvědomit, že magistrát nekomunikoval, neřekl zastupitelům vůbec nic, pouze z médií jsme se dozvěděli, že policie něco vyšetřuje, a měli by se k tomu postavit čelem. Osobně jsem si prošel spoustou kauz, kde jsem byl i obžalovaný a už jsem i osvobozený, ale na zastupitelstvech se to řešilo. Když chtěla opozice jakékoliv informace, tak jsme diskutovali několik hodin, a teď je to úplně opačný přístup města," řekl Pobucký, který patří mezi zastupitele požadující svolání mimořádného zasedání.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Frýdek-Místek

Štítky policie, Frýdek-Místek, magistrát, Policie České republiky, Michal Pobucký, kriminalita, zásah, domovní prohlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdku-Místku bude po zásahu policie mimořádné zastupitelstvo. Požaduje ho opozice  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.