Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Hrdinská záchrana u Nového Jičína: pro sebevraha vběhli policisté před přijíždějící vlak

S nasazením vlastních životů se vrhli policisté v Šenově u Nového Jičína před přijíždějící vlak, aby zachránili člověka, který si lehnul na koleje. Riskantní akce se podařila, šestatřicetiletého muže dokázali strážci zákona strhnout mimo železnici.

Policisté z obvodního oddělení Nový Jičín kontrolovali při noční službě ve středu 8. května zaparkovaná vozidla pod mostem v obci Šenov u Nového Jičína. Při tom si všimli kolemjdoucího, který si na konci ulice v místě určeném pro přecházení železnice lehnul na záda na pryžové desky, které vyplňují prostor mezi kolejnicemi. K tragédii chyběl jen kousek, po jednokolejné trati vedoucí z Nového Jičína do Suchdolu nad Odrou se v ten moment skutečně blížil vlak.

Policie obvinila řidiče kamionu, který zavinil nehodu na D1 u Bohumína. Dálnice byla celý den uzavřená

Policie dnes obvinila čtyřiapadesátiletého litevského řidiče kamionu, který podle nich v sobotu zavinil nehodu na dálnici D1 u Bohumína. Při havárii zemřel jeden člověk a další dva utrpěli zranění. Cizinec se podle policie pravděpodobně nevěnoval...

„Jakmile policisté zaregistrovali mužovo chování, okamžitě k němu běželi, kdy během toho zaslechli přijíždějící vlak. Když k trati doběhli, byl už vlak jen zhruba 10 metrů od ležícího muže. Jeden z policistů ho uchopil za oblečení a strhnul jej mimo kolejiště, kde ho i s druhým kolegou drželi v bezpečné vzdálenosti do doby, než vlaková souprava projela. Vše se naštěstí obešlo bez zranění osoby i policistů,“ popsala policejní Kateřina Kubzová.

Šestatřicetiletého sebevraha policisté zajistili a dechová zkouška ukázala, že se o zoufalý čin pokusil s více než dvěma promile alkoholu v organismu. Přivolaní záchranáři rozhodli o převozu muže na záchytku k vystřízlivění a lékařskému vyšetření.

„Policistům, kteří v tomto případě bez zaváhání projevili odvahu a statečnost, se podařilo toho večera zachránit jeden lidský život s nasazením toho vlastního. Jsou tak příkladem pro své kolegy, kdy naplnili význam hesla ‚pomáhat a chránit‘ v praxi,“ ocenila hrdinský skutek kolegů mluvčí Kubzová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Zásah, policie, pokus o sebevraždu, alkohol, vlak, železnice, sebevražda Nový Jičín, Nový Jičín, Šenov u Nového Jičína, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrdinská záchrana u Nového Jičína: pro sebevraha vběhli policisté před přijíždějící vlak  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.