Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Ve Frýdlantu nad Ostravicí hořela roubenka s přilehlou stodolou. Škody přesáhnou pět milionů korun

Roubenku se stodolou v místní části Lubno pohltily plameny v pátek kolem půl šesté odpoledne. Požár se snažilo ukočírovat celkem osm hasičských týmů z Frýdlantu a okolí. Dva lidé na místě potřebovali psychosociální pomoc.

Rozsáhlý požár byl na tísňovou linku ohlášen o půl šesté, k zásahu vyjeli profesionální hasiči ze stanice ve Frýdku-Místku a dobrovolné jednotky z Lubna, Frýdlantu nad Ostravicí, Janovic, Vyšních Lhot, Raškovic, Nové Vsi a Bašky.

„Už při příjezdu jednotek na místo události byl vidět černý sloup dýmu, stodola byla zcela v plamenech a hořel i nedaleký dům. Krátce po zahájení zásahu došlo k explozi propanbutanové láhve," popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Hasiči nejprve hasili roubenku. „Jednotky zasahovaly z vnějšku objektu i jeho vnitřkem několika vodními proudy, hasivo na místo události dopravovaly kyvadlově cisterny. Velitel kromě samotné zásahové činnosti koordinoval i rychlé zajištění pitného režimu pro zasahující hasiče vzhledem k extrémně horkému počasí," doplnil Kozák. 

Aby se hasiči dostali k jednotlivým ohniskům požáru a mohli ho účinně hasit, museli rozebrat plechovou krytinu střechy. Požár roubenky byl zlikvidován krátce před 21. hodinou, následovalo dohašení zbytků stodoly. Na místě zůstali do rána na dohled dobrovolní hasiči z Frýdlantu nad Ostravicí.

Na místě pracují vyšetřovatelé z řad hasičů i policie, kteří zjišťují příčinu vzniku požáru. Škoda jen na samotné roubence byla předběžně odhadnuta na 5 milionů korun.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS MSK

Štítky Frýdecko-Místecko, Frýdlant nad Ostravicí, stodola, škoda, požár, hasiči, roubenka, oheň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu nad Ostravicí hořela roubenka s přilehlou stodolou. Škody přesáhnou pět milionů korun  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.