Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Na motocyklových závodech v Těrlicku nezletilý řidič srazil diváka. Přihlížející muž nejspíš utrpěl poranění páteře

, aktualizováno včera

Moravskoslezští záchranáři v sobotu odpoledne zasahovali na motocyklových závodech na Karvinsku. Jednapadesátiletý divák utrpěl vážná zranění, když ho srazil závodní motocykl. Muže přepravil vrtulník do ostravského traumatologického centra, zdravotníci mají podezření na vážné poranění páteře. Podle prvotních informací motocykl řídil chlapec, kterému ještě nebylo 18 let. Sražený muž vešel do závodní dráhy.

Závody motocyklů Fichtl Cup se nekonaly na silnici, ale na poli. I proto se jich mohli účastnit závodníci, kteří ještě neměli řidičský průkaz. „Nezletilý chlapec jel na motocyklu. Srazil jednoho z diváků, který překonal pásku oddělující divácký a závodní prostor. Muž utrpěl zranění, byl předán do péče zdravotníkům," uvedla mluvčí moravskoslezských policistů Soňa Štětínská.

Dodala, že pořadatelé závody ukončili. Policisté nyní zjišťují další okolnosti nehody. „Bude zapotřebí vyslechnout rovněž zraněného, učiníme tak, jakmile to jeho zdravotní stav dovolí. Bližší informace nejsou aktuálně k dispozici," řekla.

K závodům v Těrlicku vyrazili zdravotníci z Českého Těšína a ostravští letečtí záchranáři. Jednapadesátiletý muž byl coby divák sražen závodním motocyklem, přičemž upadl na hlavu. Po střetu zůstal při vědomí.

„Zasahující lékař vzhledem k přítomným příznakům vyslovil podezření na vážné poranění páteře. Záchranáři šetrně naložili krční límec a pacienta zafixovali do podtlakové matrace. Zajistili žilní vstup, zahájili podávání léků a inhalačně také kyslíku. Muž byl připraven k transportu a následně letecky přepraven do ostravského traumatologického centra," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.


 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Moravskoslezský kraj, Karvinsko, závody, poranění, motorky, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na motocyklových závodech v Těrlicku nezletilý řidič srazil diváka. Přihlížející muž nejspíš utrpěl poranění páteře  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.