Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Čeští a polští zemědělci částečně zablokovali hraniční přechod v Chotěbuzi

Čeští a polští zemědělci částečně zablokovali hraniční přechod v Chotěbuzi na Karvinsku. Na silnici zaparkovali osm desítek zemědělských strojů. Provoz ale úplně nezastavili. Ve směru do Polska zůstal nejprve v provozu jeden jízdní pruh. Po 11:15 vyrazili demonstranti na krátký okruh do Polska. Dopravu tak výrazně zpomalili, a to i ve směru z Polska do Česka. V Moravskoslezském kraji se protestuje proti politice Evropské unie i na dalších místech. Podle policie je tam situace klidná a nikde nejsou komunikace v souvislosti s protestem uzavřené.

V regionu dnes zemědělci protestují na čtyřech místech. Kromě přechodu v Chotěbuzi to je i v Krnově a Vysoké-Bartultovicích na Bruntálsku a v Opavě. "Všude máme klid. Nikde není nic uzavřeného. Nikde se netvoří kolony," řekla okolo 10:30 mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

V Chotěbuzi se první traktory začaly sjíždět po 09:00. Jako první na místo dorazili zemědělci z Polska. Postupně pak přijížděli další. Hlavní skupina českých demonstrantů se ráno sešla v Horních Tošanovicích. Z parkoviště pak vyrazilo na místo protestu okolo 40 traktorů.

Provoz na přechodu do Polska neprve zůstal i přes omezení zachován. Protestující ale už ráno zvažovali, že jej zablokují úplně. Nakonec k tomu nepřikročili. Rozhodli se ale vyjet do Polska a provoz komplikovat pomalu jedoucí kolonou. Zaparkované traktory se rozjely směrem na polskou stranu hranice, na nejbližším mimoúrovňovém křížení se otáčejí a vracejí se.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, EU, Polsko, zemědělství, demonstrace, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští a polští zemědělci částečně zablokovali hraniční přechod v Chotěbuzi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.