Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

V pondělí začne oprava pěti kilometrů silnice I/67 mezi Chotěbuzí a Karvinou

V pondělí se začne opravovat pětikilometrový úsek silnice I/67 mezi Chotěbuzí a Karvinou. Řidiči tam musí počítat s omezením, dopravu budou kyvadlově řídit semafory. Oprava za téměř 62 milionů korun potrvá do dubna. Novinářům to sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miroslav Mazal. Podle posledního sčítání v roce 2020 využívalo trasu z Karviné do Českého Těšína přes 10 tisíc aut všech kategorií denně, aktuálně bude podle mluvčího číslo ještě vyšší.

Zhotovitelem je společenství firem Eurovia CZ a Porr, které zvítězilo ve výběrovém řízení. "Práce proběhnou za částečné uzavírky silnice I/67, to znamená vždy ponechání poloviny neopravované části, kudy řidiči projedou kyvadlově podle pokynů semaforů (nebo regulovčíků s vysílačkami). V případě možností stavby bez ohrožení bezpečnosti bude zvolen obousměrný provoz," uvedl Mazal.

Na silnici vzniknou tři dílčí stavební úseky, které kvůli odlišné skladbě konstrukčních vrstev vozovky budou mít rozdílnou technologií úpravy. "Místy se vyskytují diagnostikou potvrzené výtluky, vysprávky, dutiny, trhliny a místní poklesy, které budou odstraněny. Dělníci se zaměří na hlavní trasu včetně autobusových zálivů, mostů, propustků a šachet," uvedl Mazal.

Stavba má být hotova do 225 dnů. "Vzhledem k nepředvídatelné zimní části harmonogramu může být dubnový konec opravy přizpůsoben povětrnostním podmínkám v průběhu akce. Zúčastněné strany budou vyvíjet snahu o krácení termínu rekonstrukce bez dopadu na kvalitu," uvedl mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, stavby, silnice, automobilová, Karviná, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí začne oprava pěti kilometrů silnice I/67 mezi Chotěbuzí a Karvinou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.