Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Klimkovice se dostaly do dopravní patálie. Dopravní podnik dočasně zrušil jediný spoj do lázní a Hýlova

Klimkovice na Ostravsku v těchto dnech řeší dopravní krizi. Dopravní podnik Ostrava město informoval, že mezi osmou a třináctou hodinou nebude zajišťovat náhradní autobusovou dopravu mezi centrem, městskou částí Hýlov a přilehlými lázněmi. Na vině je dlouhodobá rekonstrukce silnice, která se protáhla.

Zrušená náhradní doprava

Silnice III/4655 spojuje Klimkovice s částí Hýlov a Sanatorii Klimkovice. Z důvodu rekonstrukce je na ní zcela omezen provoz vozidel, jedinou výjimku dostaly autobusy. Náhradní autobusovou dopravu zajišťoval ostravský Dopravní podnik, který městu podporu slíbil do třetího. září. Opravy, které měly skončit v pondělí 2. září, se ovšem protáhly a dopravce spolupráci ukončil.

„Autobusová linka 64, kterou Dopravní podnik Ostrava zabezpečuje dopravní obslužnost Hýlova a klimkovických lázní, bude od středy 4. září končit na zastávce Klimkovice centrum.  Důvodem jsou stavební činnosti a neprůjezdné komunikace na ulici Husova v Klimkovicích, Úsek zastávek mezi centrem, Hýlovem a Sanatoii nebude po uvedenou dobu obsluhován MHD," uvedla mluvčí DPO Tereza Šnoblová v tiskové zprávě.

Město si poradí samo

Zrušení spoje v tomto časovém úseku představuje pro obyvatele Hýlova i pro stovky návštěvníků lázní podstatný problém. Město se náhradní autobusové spojení rozhodlo zařídit samo.

„Domlivili jsme náhradní dopravu ve vyloučených úsecích. Společnost Depo-Bus Čavisov nám posykatla autobus. Provozní náklady prozatím zaplatí město, jejich úhradu ovšem chceme požadovat po zhotovitelské firmě, která nedostala svým závazkům," uvedl starosta Klimkovic Jaroslav Varga (BEZPP). Zdůraznil, že pro obyvatele Hýlova a návštěvníky lázní se tedy nic nemění.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením portálu kudyznudy.cz

Štítky Ostrava, Klimkovice, DPO, doprava, omezení, autobus, lázně, Hýlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klimkovice se dostaly do dopravní patálie. Dopravní podnik dočasně zrušil jediný spoj do lázní a Hýlova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.