Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Návrat do normálu. Ostravské tramvaje a trolejbusy od pondělí pojedou podle obvyklých jízdních řádů

Tramvaje a trolejbusy budou od pondělí v Ostravě jezdit už podle standardních jízdních řádů. Autobusové linky budou mít nadále dílčí omezení a Dopravní podnik Ostrava (DPO) bude stále redukovat některé jejich spoje.

Vzhledem k odklonění vlakové dopravy na nádraží Ostrava-Vítkovice DPO od dnešního odpoledne posiluje linky, které tam jezdí, a zavádí i posilové autobusy, sdělila mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

„Cílem opatření v autobusové dopravě zůstává vytvoření dostatečné kapacity personálu pro provoz páteřních linek především tramvajové dopravy a náhradní autobusové dopravy. Cestujícím doporučujeme sledovat aktuální informace na dpo.cz/online," uvedla Šnoblová.

Omezení budou platit, dokud se podniku nepodaří plně obnovit provoz tramvajových tratí a zprovoznit plynovou plničku v povodní zasaženém areálu DPO v Martinově. Tramvaje zatím nemohou jezdit po Hlučínské, Vratimovské či Vřesinské ulici.

„Z důvodu odklonění vlakové dopravy v Ostravě na nádraží Ostrava-Vítkovice zavádí DPO mimořádné posílení dopravy, které zajistí především odvoz cestujících z vlakového nádraží," uvedla Šnoblová.

DPO ode dneška do odvolání posílil kapacitu tramvajových linek číslo 11 a 12. Linka číslo 6 bude od pondělí v provozu i dopoledne a také ve zvýšené kapacitě. K dispozici budou cestujícím i mimořádné posilové autobusové spoje, které budou jezdit od dnešního odpoledne do odvolání po trase Nádraží Vítkovice - Sport Arena (ve Výškovické ulici) - Nová Ves vodárna (v ulici 28. října směrem do Poruby) - Svinov, mosty (směr Poruba). Odjezdy posilových autobusových spojů bude na zastávce Nádraží Vítkovice koordinovat pověřený zaměstnanec.

„V neděli 22. září počítá DPO s nasazením kapacitnějších článkových autobusů na lince číslo 54, s ohledem na očekávaný příjezd zvýšeného počtu studentů vysokých škol, kteří přijíždějí na zahájení výuky," uvedla mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením DPO

Štítky Ostrava, doprava, záplavy, MHD, tramvaj, trolejbus, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat do normálu. Ostravské tramvaje a trolejbusy od pondělí pojedou podle obvyklých jízdních řádů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.