Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

V Trojanovicích na Novojičínsku zemřel motorkář. Ani přes zásah zdravotníků nepřežil srážku s autem

Na silnici mezi Frenštátem a Rožnovem pod Radhoštěm přišel v sobotu o život šestatřicetiletý motorkář. První záchranáři byli u nehody během osmi minut, ale ani tak muži nedokázali pomoci.

Na silnici I/58 v Trojanovicích se motocyklista srazil s osobním autem Škoda Superb, jehož o deset let starší řidič mu při odbočování z hlavní silnice zřejmě nedal přednost, sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková. Tragická nehoda se stala krátce po sobotní 14 hodině. Na pomoc vyjela nejbližší zdravotnická posádka, vzlétl i vrtulník. 

„Šestatřicetiletý motocyklista byl po kolizi v bezvědomí, došlo u něj k zástavě dechu i krevního oběhu. První pomoc mu začali poskytovat svědkové nehody. Posádky dále pokračovaly rozšířenou resuscitací," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Motorkář utrpěl mnohočetná poranění dolních i horních končetin a hrudníku. „Veškerá snaha o jeho záchranu byla marná, lékař nakonec musel konstatovat smrt," doplnil Humpl. Zdravotníci ošetřili také muže středního věku, který si při nehodě přivodil lehké poranění. 

Hasiči ve spolupráci s interventkou ZZS poskytli posttraumatickou pomoc příbuzným, kteří se nacházeli v místě nehody, informovala jejich mluvčí Kamila Langerová.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením ZZS MSK

Štítky Novojičínsko, nehoda, doprava, motorkář, auto, zdraví, zranění, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trojanovicích na Novojičínsku zemřel motorkář. Ani přes zásah zdravotníků nepřežil srážku s autem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.