Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Na trať mezi Ostravou a Opavou se v neděli vrátí vlaky. Oprava poškozených částí šla rychleji, než se čekalo

Od nedělního večera bude znovu v provozu trať mezi Ostravou a Opavou, kterou poškodily zářijové záplavy. Oprava frekventované železniční spojnice skončila o několik dní dříve, než se předpokládalo, uvedla v tiskové zprávě Správa železnic (SŽ). V pátek se vlaky vrátí na navazující trasu mezi Opavou a Skrochovicemi a od soboty bude možné jezdit z Bohumína do polských Chalupek.

Trať mezi Ostravou-Svinovem a opavským východním nádražím běžně projede téměř sto vlaků každý den. Od neděle se na ni budou moci vrátit i elektrické soupravy, železničáři opravili i trolejové vedení.

„Obnovení provozu ze Skrochovic dále do Krnova a Jindřichova ve Slezsku je problematičtější, velká voda tento úsek poškodila výrazně víc," uvádí SŽ. Návrat vlaků tam proto správce železniční infrastruktury očekává ve druhé polovině prosince.

Záplavy v polovině září způsobily na železničních tratích zejména v Olomouckém a Moravskoslezském kraji celkové škody za víc než miliardu korun, uvedl před časem mluvčí SŽ Dušan Gavenda. Od konce září je v provozu trať mezi ostravským hlavním nádražím a Chalupkami, která je významná hlavně pro nákladní dopravu. Sobotní otevření větve z Bohumína bude naopak klíčové pro osobní dopravce, kteří trať využívají pro dálkové spoje mezi Ostravou a Katovicemi. Vlaky už jezdí i v navazujícím úseku z Bohumína do Dětmarovic a dále na Slovensko a do Polska.

Obnova provozu vlaků v severní části Olomouckého kraje je obtížnější než v Moravskoslezském kraji, uvedla dnes SŽ. Od středečního odpoledne mohou opět jezdit vlaky mezi Bludovem a Rudou nad Moravou na Šumpersku. V navazujícím úseku z Rudy do Hanušovic se počítá s návratem vlaků až ve druhé polovině prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Českých drah

Štítky Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, doprava, železnice, záplavy, vlak, Ostrava, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trať mezi Ostravou a Opavou se v neděli vrátí vlaky. Oprava poškozených částí šla rychleji, než se čekalo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.