Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Ostravský Jih hlásí nová parkovací místa, klima v Bělském Lese zlepší zelená střecha

Nejlidnatější ostravský obvod vyslyšel řidiče, kteří volali po větším počtu parkovacích míst. V městských částech Výškovice, Zábřeh a na sídlišti Bělský Les letos vznikla nová parkovací stání. Parkoviště vyrostla na nevyužitých místech.

Zcela nové parkoviště vzniklo v ulici Na Výspě ve Výškovicích, má celkem 15 míst. Další pak v ulici Krasnoarmejců v Zábřehu, kde bylo vytvořeno 31 parkovacích míst. Dalších čtyřicet míst přibylo v ulici Bedřicha Václavka v Bělském Lese. Rekonstrukcí prošel parkovací dům s kapacitou 89 stání.

„Parkovací dům jsme nechali přestavět kompletně, včetně odstranění zdevastovaného hřiště, které původně bylo na jeho střeše. Místo něj je objekt zastřešen travnatou střechou,“ řekl místostarosta Martin Kret (ANO). Rekonstrukce obvod vyšla na více než 43 milionů korun.

Ve vnitrobloku může svá vozidla zaparkovat až 139 řidičů, dvě stání jsou vyhrazena osobám se sníženou pohyblivostí. Součástí projektu bylo podle mluvčí Jihu Bronislavy Rudinské Supíkové také vybudování veřejného osvětlení a vysazení stromů, keřů a parkových trávníků.

Revitalizací prošla také parkoviště mezi ulicemi Horní a Dr. Martínka v Hrabůvce. „V rámci 2. etapy regenerace sídliště Hrabůvka jsme tady na třech parkovacích plochách nechali na třech parkovištích renovovat 269 parkovacích míst za částku vyšší než 14,7 milionů korun,“ doplnil místostarosta Otakar Šimík (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Grobe

Štítky Ostrava, Ostrava-Jih, parkování, zeleň, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostravský Jih hlásí nová parkovací místa, klima v Bělském Lese zlepší zelená střecha  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.