Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Doprava v centru Ostravy má za sebou další bezpečnostní akci. Z přepravy byl vyloučen každý devátý cestující

Posílit bezpečí cestujících. Tento cíl si kladla letos už šestá mimořádná noční akce v ostravské veřejné dopravě. Pracovníci dopravního podniku společně se strážníky v noci na sobotu 12. října zkontrolovali takřka 1500 cestujících v celkem 63 spojích. Téměř 200 jich z přepravy vyloučili.

Noční akce probíhala na tramvajových linkách v centru města, týmy se orientovaly především na úsek zastávek Křižíkova - Karolina.

„Tato bezpečnostní akce je první letošního podzimu. Měla proběhnout již v září, ale s ohledem na povodňovou situaci byla odložena. Šlo tento rok už o šestou noční mimořádnou akci zaměřenou na posílení bezpečí cestujících. V bezpečnostních akcích budeme pravidelně pokračovat až do konce roku,“ řekl generální ředitel ostravského dopravního podniku Daniel Morys.

Asistenti přepravy a strážníci z přepravy vyloučili 170 lidí. Nejčastějším důvodem byla jízda bez platné jízdenky. V několika případech byl na vině alkohol. 

Asistenti přepravy v Dopravním podniku Ostrava fungují už více než sedm let. Zvyšují kvalitu přepravy cestujících, přispívají k bezpečí a pořádku ve vozidlech. Nepokutují, ale informují a pomáhají cestujícím.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením DPO

Štítky Ostrava, Dopravní podnik Ostrava, veřejná doprava, MHD, cestující

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava v centru Ostravy má za sebou další bezpečnostní akci. Z přepravy byl vyloučen každý devátý cestující  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.