Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Začne dvouměsíční oprava průtahu Odrami, řidiče čekají dopravní omezení

Ředitelství silnic a dálnic bude od neděle opravovat silnici II/647, která je hlavním průtahem městem Odry na Novojičínsku. Řidiče tam čekají dva měsíce dopravních omezení. Opravovat se bude také silnice mezi Odrami a Fulnekem. Novinářům to sdělila mluvčí oderské radnice Lucie Kaspříková.

Oprava povrchu silnice a kanalizačních šachet na průtahu Odrami se týká ulic Hranická, Potoční, Nové Město, Skřivánčí a Pohořská. Práce se budou dělat po etapách, hotovo má být do 1. června.

"První etapa oprav, která bude nejrozsáhlejší a z hlediska dopravní situace ve městě nejkritičtější, je plánována od 7. dubna do 5. května. V této době bude zcela uzavřena Hranická ulice od křižovatky s ulicí Potoční a část kruhového objezdu," uvedla Kaspříková.

Od 12. do 22. dubna se bude souběžně opravovat také pravý jízdní pruh Pohořské ulice a od 23. dubna do 5. května její levý jízdní pruh. "Objízdná trasa pro automobily do 3,5 tuny, autobusy a vozidla integrovaného záchranného systému bude vedena ulicí Ke Koupališti, kde bude v části řízen provoz kyvadlově pomoci semaforů. Provoz na kruhovém objezdu na ulici Hranická bude také řízen semafory. Pro ostatní vozidla budou platit značené objízdné trasy," uvedla mluvčí.

Od 10. dubna do 5. května bude ŘSD opravovat silnici II/647 také mezi Odrami a Fulnekem. Rekonstrukce se tam rovněž bude dělat po etapách. Uzavřen bude částečně vždy jeden jízdní pruh a provoz budou kyvadlově řídit semafory.

V termínu od 6. do 19. května je plánována úplná uzavírka Potoční ulice v úseku od křižovatky s Hranickou ulicí po ulici Nové Město. Souběžně bude uzavřen pravý jízdní pruh ulic Skřivánčí a Nové Město. "Jako poslední proběhne od 20. května do 1. června oprava levého jízdního pruhu ulic Skřivánčí a Nové Město," uvedla Kaspříková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Heřman

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, správa, Odry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne dvouměsíční oprava průtahu Odrami, řidiče čekají dopravní omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.