Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Dvanáct nehod cyklistů během jediného víkendu. Senior na elektrokole nepřežil náraz do plotu

Slunečné počasí vylákalo na cesty řadu cyklistů a ruku v ruce s tím přibývá jejich nehod. To po uplynulém víkendu potvrzuje také zdravotnická záchranná služba, která jich musela ošetřovat hned dvanáct. Během soboty jednalo o pět zraněných, v neděli pak ještě o dva více.

„Cyklisté utrpěli většinou středně těžká poranění, nejčastěji hlavy nebo končetin. V několika případech byl příčinou střet s automobilem, ve většině však šlo o pády. Zranění byli po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče posádkami zdravotnické záchranné služby transportováni ponejvíce do spádových zdravotnických zařízení,“ potvrdil mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.         

Už o víkendu jsme informovali o vážné dopravní nehodě, při které se těžce poranil dvaasedmdesátiletý cyklista v obci Láryšov na Bruntálsku. Ten narazil do plotu. „Zasahoval u něj zdravotnický pozemní tým a letečtí záchranáři. Prvotní vyšetření ukázalo poranění hrudníku. Pacient záhy upadl do bezvědomí a došlo u něj k selhání krevního oběhu. Posádky ihned zahájily rozšířenou resuscitaci – zajistily dýchací cesty a převedly postiženého na přístrojem řízenou ventilaci, prováděly nepřímou srdeční masáž a podávaly léky. Přes veškerou snahu nedošlo k obnovení srdeční činnosti a zasahující lékař musel po čtyřiceti minutách konstatovat smrt pacienta,“ dodal mluvčí záchranky.

Okolnosti dopravní nehody zůstávají předmětem šetření policie. „Cyklista jel na elektrokole a z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci, kde narazil do oplocení. Utrpěl zranění, kterým bohužel i přes poskytnutou pomoc nejprve svědků a následně přivolaných zdravotníků, podlehl. Příčinu úmrtí určí pitva,“ shrnula mluvčí policie Pavla Jiroušková.  

Cyklista měl podle policie v době nehody na hlavě přilbu. „Další okolnosti zjišťují dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty. Na nezbytně dlouhou dobu pro zadokumentování tragické události museli policisté uzavřít komunikaci z Býkova do Láryšova,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto ZZS MSK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvanáct nehod cyklistů během jediného víkendu. Senior na elektrokole nepřežil náraz do plotu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.