Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Havířov zpřísňuje podmínky pro parkování nákladních vozidel

Havířov na Karvinsku zpřísňuje podmínky pro parkování nákladních vozidel ve městě. Stát budou moci jen ve vyhrazených zónách a časech. Město chce opatřením usnadnit parkování řidičům osobních automobilů, řekla mluvčí magistrátu Rosalie Seidl Pokorná.

"Dodávky a nákladní vozidla jsou často nevhodně zaparkovaná tak, že zabírají až dvě parkovací místa, mnohdy navíc brání v průjezdu aut složek integrovaného záchranného systému. Je to každodenní obrázek na většině havířovských parkovištích. To jsou důvody, proč vedení města přistoupilo ke změně stávajícího dopravního značení," řekla mluvčí.

V současnosti nemohou ve městě parkovat na místních parkovištích nákladní vozy nad 3,5 tuny, a to v době od 21:00 do 06:00. Nybí bude omezení ještě přísnější. "Vzhledem k neustálým problémům bylo nutné zákaz upravit. Nově to bude tak, že ve městě nebudou moci parkovat vozy už nad 2,2 tuny, a to od 18:00 do 06:00,“ řekl náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec (Spolu).

Připomněl, že pro parkování automobilů nad 2,2 tuny má město vyčleněná parkoviště, na nichž mohou řidiči zastavit bez ohledu na čas. "Konkrétně se jedná o parkoviště na ulici Na Nábřeží – pod dětským hřištěm Fibichova, na Chrpové a na Dlouhé třídě – nad křižovatkou ulic Okrajová a Studentská za bytovou zástavbou," doplnil Niemiec.

V dubnu město v souladu s novými pravidly upraví dopravní značení. V květnu chce začít s kontrolami řidičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, automobilová, Havířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havířov zpřísňuje podmínky pro parkování nákladních vozidel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.