Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Oprava ulice Dr. Slabihoudka v Ostravě ovlivní trasy MHD i příjezd k nemocnici

Společnost Ostravské komunikace začne v pondělí rekonstruovat ulici Dr. Slabihoudka v Ostravě-Porubě. Ovlivní to trasy městské hromadné dopravy a příměstských autobusů i příjezd k Fakultní nemocnici Ostrava (FNO). Práce potrvají do 9. srpna. Novinářům to dnes sdělila mediální zástupkyně Ostravských komunikací Eva Kijonková.

Pracovat se bude v úseku od hospodářského výjezdu z nemocnice Ostrava po výjezd z hlavní brány. "Rekonstrukce se nejprve dotknou autobusových zastávek, v dalších etapách také chodníků i silnice," uvedl výrobní náměstek Ostravských komunikací Petr Uhlíř.

Rekonstrukce je rozdělena do čtyř etap. "Od pondělí 15. dubna do 6. května bude od vjezdu na parkoviště VŠB až po hlavní bránu FNO možný pouze jednosměrný průjezd všech typů vozidel. Od 6. května do 11. června pak bude jednosměrný průjezd všech vozidel od ulice 17. listopadu k ulici Studentská," uvedl Uhlíř.

V první etapě Ostravské komunikace opraví autobusovou zastávku ve směru ke Studentské ulici. "Dalších 14 dní (od 6. května) bude na řadě oprava obrub a kostek a oprava autobusové zastávky ve směru k ulici 17. listopadu. Nakonec, přesněji od 20. května, firma opraví obruby, kostky a uliční vpustě. Později se celá rekonstrukce uzavře pokládkou nových živičných vrstev a novým vodorovným dopravním značením. Kompletní oprava ulice Dr. Slabihoudka v okolí FNO potrvá až do 9. srpna," uvedla Kijonková.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) oznámil, že kvůli rekonstrukci ulice Dr. Slabihoudka se od 15. dubna do 31. srpna změní trasy a jízdní řády autobusových linek číslo 47, 54 a 58. "Zastávka Poruba, U Nemocnice bude obsluhována pouze linkami č. 20, 47 a 58 ve směru Studentské koleje. Linky č. 47 a 58 budou ve směru Plesná vedeny odklonem po ulici K Myslivně. Linka č. 54 bude oběma směry odkloněna po ulici Opavské," sdělil DPO. Vedoucí provozu údržby silnic Ostravských komunikací Tomáš Svoboda uvedl, že pro autobusy budou zřízeny dočasné zastávky.

"Stejně tak musí se změnami v dopravě počítat cestující na příměstských autobusových linkách do Hrabyně, Opavy, Zbyslavic, Klimkovic, do Děhylova a do Havířova. Autobusy budou jezdit po objízdných trasách," uvedla Kijonková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, MHD, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava ulice Dr. Slabihoudka v Ostravě ovlivní trasy MHD i příjezd k nemocnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.