Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Řidiči v Havířově mohou využívat nové parkoviště u nemocnice se 160 místy

Řidiči mohou v Havířově na Karvinsku využívat nové parkoviště s kapacitou 160 míst. Vzniklo u tamní nemocnice u ulice Astronautů. Jeho vybudování stálo téměř 20 milionů korun. Novinářům to sdělila mluvčí magistrátu Rosalie Seidl Pokorná.

Pozemek pro vybudování parkoviště město získalo od Moravskoslezského kraje, který mu ho bezúplatně převedl do vlastnictví. Kromě parkoviště bylo v lokalitě vybudováno nové veřejné osvětlení, vysazena zeleň a provedeny terénní úpravy.

"V souladu s přírodou se pracovalo i se srážkovými vodami," řekl primátor Josef Bělica (ANO). "Vím, že zaparkovat v areálu havířovské nemocnice je dlouholetý problém, takže doufám, že nová parkovací místa ocení veřejnost, pacienti a také zdravotníci, kteří v naší nemocnici pracují. Za zmínku určitě stojí, že za parkování na tomto novém prostranství se neplatí," dodal.

V nejbližších týdnech město plánuje také zprovoznění dalšího parkoviště v ulicích Marušky Kudeříkové a Lašská. Přibude tam 63 míst.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Havířov

Štítky ČR, správa, automobilová, parkování, Havířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči v Havířově mohou využívat nové parkoviště u nemocnice se 160 místy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.