Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jeden člověk zemřel a jeden se těžce zranil při nehodě na D1 u Bohumína. Jedno z aut převáželo tank

, aktualizováno 4. května 2024, 19:30

Jeden člověk dnes zemřel a jeden utrpěl vážné zranění při nehodě dvou nákladních a jednoho osobního vozu na dálnici D1 mezi Bohumínem na Karvinsku a polskou hranicí. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Provoz na dálnici je ve směru do Polska zastavený, obnovený bude až večer.

Nehoda se stala po půl osmé ráno. Podle dostupných informací nejprve u krajnice zastavil tahač převážející historický tank na ukázkovou akci na Karvinsku, za ním pak zastavilo osobní auto. Do něj narazil kamion s návěsem, který převážel automobily.

"Můžeme potvrdit úmrtí jedné osoby a těžké zranění u druhé," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Bližší informace nebude policie poskytovat, dokud nebudou informováni příbuzní.

"Záchranáři již nemohli pomoci jedné osobě, která zůstala zaklíněna v havarovaném automobilu, a lékař u ní musel konstatovat smrt," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Zraněného muže středního věku museli vyprostit hasiči. Jevil známky poruchy vědomí a šokového stavu, byl v přímém ohrožení života. Utrpěl mnohočetná poranění. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Letecky ho transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava. Do stejného zdravotnického zařízení sanitka přepravila také dalšího muže středního věku s lehkým poraněním nohy.

Mluvčí hasičů Kamila Langerová řekla, že na místě nehody zasahovaly tři jednotky hasičů. Postaraly se o vyproštění muže z vraku auta. Také zastavovali únik provozních kapalin z havarovaných vozů.

Dálnice je ve směru na Polsko uzavřená. Policisté dopravu řídí. Objízdné trasy vedou přes Bohumín či polské Chalupki.

Podle dostupných informací bude dálnice zprovozněna nejdříve mezi 20:00 a 22:00. Na místě nehody pokračují odklízecí práce, jeřáb naložil historický tank, který převážel jeden z havarovaných vozů, a z místa už byl odvezen. Nyní práce pokračují vyproštěním havarovaných nákladních vozů. Nehoda se podle Michalíkové zatím významněji nepodepsala na vzniku kolon, policistům se daří dopravu odklánět.

Muž utrpěl těžké poranění při pádu z výšky. Do nemocnice ho transportoval vrtulník

Vážná poranění utrpěl během čtvrtka muž, který spadl v objektu bývalé kotelny v Bohumíně z výšky okolo tří metrů. Muž byl následně letecky transportován na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky nehoda, úmrtí, kamion, osobní vůz, Bohumín, dálnice D1, policie, uzavírka, okres Karviná, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden člověk zemřel a jeden se těžce zranil při nehodě na D1 u Bohumína. Jedno z aut převáželo tank  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.