Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Nová aplikace informuje řidiče o moravskoslezských silničních stavbách

Řidiči mohou v Moravskoslezském kraji využívat novou mapovou aplikaci, která je informuje o aktuálních silničních stavbách v regionu. Součástí mapy jsou rekonstrukce a stavby na krajských komunikacích, tedy na silnicích druhé a třetí třídy, řekla mluvčí kraje Nikola Birklenová.

"Mapa staveb přehledně prezentuje opravy a rekonstrukce silnic, ale i mostů, propustků i opěrných zdí," uvedla mluvčí. Bezplatnou aplikaci, která má řidičům usnadnit cestování, vytvořila Správa silnic Moravskoslezského kraje.

"Snažíme se řidičům v regionu nabízet co nejkvalitnější a nejbezpečnější podmínky pro cesty. Naše silnice včetně mostů nebo opěrných zdí proto musíme udržovat v co nejkvalitnějším stavu, také silniční síť průběžně rekonstruujeme. Nová aplikace o všech krajských silničních stavbách informuje. Opravované úseky nebo body jsou v mapě viditelně označeny," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Radek Podstawka (ANO).

Pokud uživatel na některou ze staveb klikne, dozví se o ní další podrobnosti. Součástí jsou například i fotografie opravovaného místa nebo předpokládané náklady. Aplikace zahrnuje pouze stavby, jejichž investorem je kraj. Aplikace nabízí volitelný mapový podklad včetně ortofotomapy a je zveřejněna na webu Správy silnic Moravskoslezského kraje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, doprava, internet, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová aplikace informuje řidiče o moravskoslezských silničních stavbách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.