Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Na Opavsku budou opravovat silnici v Březové, na Bruntálsku most u Oborné

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí na Opavsku zahájí opravu silnice I/57 mezi Březovou a její místní částí Lesní Albrechtice a na silnici I/45 na Bruntálsku opravu mostu přes Oborenský potok na hranici katastrů obcí Oborná a Nové Heřminovy. Opravy potrvají do listopadu, provoz budou v obou místech kyvadlově řídit semafory. Novinářům to sdělil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

V Březové se bude opravovat úsek silnice dlouhý zhruba 2,5 kilometru a rekonstrukce přijde na 33,5 milionu korun. Do výběrového řízení se přihlásilo sedm společnosti, nejnižší cenovou nabídku předložila firma Strabag.

"Celková plocha oprav vozovek činí 22.225 metrů čtverečních, do projektové dokumentace je zahrnuta také výměna stmelených vrstev autobusových zastávek. Dělníky čeká například frézování, homogenizace a předrcení materiálu, recyklace hmot, aplikace infiltračního postřiku, pokládka jednotlivých asfaltových vrstev, dláždění, doplnění značení a pročištění příkopů i propustků včetně finálních úprav okolí komunikace," uvedl Mazal.

Rekonstrukce mostu u Oborné přijde zhruba na 4,4 milionu korun a provede ji firma Makos. "Rozsah prací vychází z nezávislého posouzení stavu mostu, následná projektová dokumentace předpovídá například frézování vozovky, odbourání říms, sanace, vyrovnání konstrukcí, doplnění izolací, obnovu říms, úpravy vodního toku, stavbu gabionových zdí či montáž pevnějších svodidel," uvedl Mazal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto redakce Drbny

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Opavsku budou opravovat silnici v Březové, na Bruntálsku most u Oborné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.