Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

ŘSD hledá zhotovitele dalšího úseku jižní části obchvatu Opavy

Ředitelství silnic a dálnic hledá zhotovitele stavby jižní části obchvatu Opavy, úseku nové komunikace mezi Hradeckou a Olomouckou ulicí. Firmy se mohou hlásit do 3. července. Novinářům to řekl mluvčí města Roman Konečný. Komunikace dlouhá 2,3 kilometru by se měla začít stavět příští rok. Náklady se budou pohybovat okolo 600 milionů korun.

Původně měla být stavba krajskou investicí, po sérii jednání zástupců kraje a státu však bylo dohodnuto, že přípravu této klíčové dopravní stavby dokončí Ředitelství silnic a dálnic. Klíčovým faktorem byla také vstřícnost vlastníků pozemků dotčených stavbou.

"Musím poděkovat lidem, kteří vlastnili pozemky pod touto stavbou. Jednání probíhala v loňském roce rychle i díky nim. Stát tak získal ve velmi krátké době všechny pozemky do svého vlastnictví a dále pak všechna potřebná stavební povolení," uvedl opavský primátor Tomáš Navrátil (ANO).

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 600 milionů korun bez DPH, termín podání nabídek byl stanoven na třetího července letošního roku. Tato etapa jižního obchvatu bude měřit dva kilometry a 339 metrů. Se zahájením stavebních prací se počítá v příštím roce a se zprovozněním obchvatu v roce 2026.

Jižní obchvat má také tři etapy. Dokončen je úsek mezi ulicemi Těšínská a Hradecká. Úsek mezi ulicemi Hradecká a Olomoucká projekčně připravil Moravskoslezský kraj, stavět ho má stát. Na tuto stavbu ještě navazuje obchvat Otic, ten by měl platit kraj. Poslední etapa už získala posudek vlivů stavby na životní prostředí (EIA) a začala příprava projektu. Celý obchvat Opavy by měl být dokončen kolem roku 2027.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, správa, stavby, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD hledá zhotovitele dalšího úseku jižní části obchvatu Opavy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.