Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V Novém Jičíně v létě přibude pětatřicet nových parkovacích míst. Prostor vznikne posunutím chodníku

Město Nový Jičín dá ve Vančurově ulici vybudovat parkoviště a v Dlouhé a také Vančurově ulici nová parkovací stání. Celkem tam vznikne 35 parkovacích míst a radnice za jejich výstavbu zaplatí téměř sedm milionů korun, sdělila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

Parkoviště na prostranství mezi bytovými domy a obvodním oddělením policie ve Vančurově ulici se začne stavět v červnu. „Vznikne zde 13 kolmých stání pro vozidla, k parkovišti povede nová příjezdová komunikace a chodník pro pěší, jehož součástí bude schodiště s ocelovým zábradlím," uvedla Kateřina Janečková z městského odboru rozvoje a investic. Součástí investiční akce, která přijde na 3,6 milionu korun, je i nové veřejné osvětlení a úpravy zeleně.

Ve stejné ulici vznikne za 1,5 milionu korun i šest nových podélných stání pro vozidla. „Prostor pro auta se vytvoří částečným posunutím chodníku," uvedla Machková. Další podélná stání přibudou v Dlouhé ulici. Předpokládaná cena je 1,8 milionu korun, zakázka teprve půjde do soutěže.

„Asi stometrový úsek stávající komunikace se zúží ze sedmi na šest metrů. Součástí stavby je také přeložka kabelu nízkého napětí. Parkovací plochu bude tvořit plastová zatravňovací dlažba vyplněná směsí štěrku, substrátu a hlíny," uvedl novojičínský starosta Stanislav Kopecký (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Nový Jičín

Štítky ČR, správa, stavby, doprava, parkování, parkovací místa, Nový Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Jičíně v létě přibude pětatřicet nových parkovacích míst. Prostor vznikne posunutím chodníku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.