Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

V Kopřivnici se bude opravovat Severní ulice, příjezd na tamní největší sídliště

V Kopřivnici na Novojičínsku se v pondělí začne opravovat Severní ulice, která je příjezdem na největší sídliště ve městě. Rekonstrukce téměř 400 metrů vozovky přijde na 1,9 milionu korun a potrvá nanejvýš měsíc. Řidiči tam musí počítat s omezením. Novinářům to sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

"Příjezd na největší kopřivnické sídliště zůstane po celou dobu rekonstrukce zachován. Zhruba tři týdny je však potřeba počítat s omezeními, neboť doprava bude svedena do jednoho jízdního pruhu a bude řízena semafory," uvedla Macháčková.

Silnice vznikla zhruba v době výstavby sídliště a dosud se opravovala pouze lokálně. "Vloni město rekonstruovalo přilehlý chodník a doplnilo veřejné osvětlení. Nyní přichází na řadu také silnice, která bude kompletně rekonstruována v délce 384 metrů. Živičný povrch s mnoha defekty bude celoplošně odfrézován a nahrazen asfaltem, v případě potřeby se provedou lokální sanace podkladních vrstev," uvedla mluvčí.

Vedoucí odboru rozvoje města Adam Ondrašík uvedl, že rekonstrukci Severní ulice se městu podařilo v soutěži získat za nižší cenu, než předpokládalo. "Prostředky, které nám díky tomu zbyly v rozpočtu, použijeme na opravu komunikace u Vily Machů. Půjde o úpravu zhruba stometrového úseku na ulici Pod Morávií, včetně křižovatky s ulicí Štefánikovou. Zde by měly práce začít v pondělí 3. června a potrvají asi týden," uvedl Ondrašík. Také tam budou dopravu kyvadlově řídit semafory.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, automobilová, Kopřivnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kopřivnici se bude opravovat Severní ulice, příjezd na tamní největší sídliště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.