Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Noční kontrolou v ostravské hromadné dopravě neprošel každý pátý cestující. Lidem nejčastěji chyběla jízdenka

Při noční akci Dopravního podniku Ostrava (DPO) bylo z 656 zkontrolovaných pasažérů vyloučeno z přepravy 126 cestujících, tedy zhruba každý pátý. Důvodem bylo nedodržení smluvních přepravních podmínek. Nejčastějším prohřeškem byla jízda bez platného dokladu, uvedla mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

Noční kontrolní akce se konala na trolejbusových a tramvajových linkách v centru Ostravy, celkem v 58 spojích. Kontroly, kterou dopravní podnik organizoval s Městskou policií Ostrava, se zúčastnilo 11 asistentů přepravy a šest strážníků. Zaměřili se na úseky Husův sad – Most M. Sýkory – Hranečník – Revírní bratrská pokladna a Hlavní nádraží – Krajský úřad – Don Bosco – Prostorná.

„Výsledky akce ukazují, že tato aktivita Dopravního podniku Ostrava má smysl. V bezpečnostních akcích budeme rozhodně dále intenzivně pokračovat v celé Ostravě," řekl předseda představenstva a generální ředitel DPO Daniel Morys.

V letošním roce šlo o čtvrtou mimořádnou noční akci. Jejich cílem je zvýšit bezpečnost cestujících. „Nejčastějším důvodem pro vyloučení z přepravy byla jízda bez platného jízdního dokladu, v několika případech šlo o vyloučení za obtěžující jízdu pod vlivem alkoholu," doplnila mluvčí.

Asistenti přepravy mají přispívat k bezpečí a pořádku ve vozidlech, informovat a pomáhat cestujícím, například s nákupem jízdného. Cestující nepokutují. V DPO fungují sedmým rokem.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPO

Štítky ČR, zákon, MHD, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční kontrolou v ostravské hromadné dopravě neprošel každý pátý cestující. Lidem nejčastěji chyběla jízdenka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.