Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Voda podemlela koleje na trati spojující Hnojník a Český Těšín, vlaky nejezdí

Voda podemlela koleje na trati spojující Hnojník na Frýdecko-Místecku a Český Těšín na Karvinsku. Provoz na této trati je zastavený. Obnovení se předpokládá nejdříve příští týden. Vyplývá to z informací, které Správa železnic zveřejnila na webu.

V noci na dnešek zasáhly Frýdecko-Místecko intenzivní deště. V některých místech stoupaly hladiny řek. Voda také podemlela železniční trať u Hnojníku. Na ní musel být zastaven provoz osobních vlaků. Ty nahradila náhradní autobusová doprava. Omezení má trvat do 10. června.

Největší problémy voda způsobila v okolí Třince. Strhla tam například provizorní lávku přes řeku Olši. Voda vytopila i domov seniorů v třinecké části Oldřichovice.

Voda komplikovala i automobilovou dopravu. Vinou vydatných dešťů byly dopoledne dokonce uzavřeny i některé silnice. V Třinci-Oldřichovicích byla zatopená křižovatka. Voda zaplavila i vozovku podél řeky Ostravice na ulici Havlíčkovo nábřeží v Ostravě. Silnice je v tuto chvíli uzavřena. Ve 14:30 se podařilo provoz všude obnovit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS MSK

Štítky ČR, záplavy, železnice, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda podemlela koleje na trati spojující Hnojník a Český Těšín, vlaky nejezdí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.