Počasí dnes34 °C, zítra21 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Do Polska rychleji a bezpečněji. Správa železnic otevřela modernizovaný úsek železnice na Karvinsku

Správa železnic dokončila rekonstrukci traťového úseku z Dětmarovic do Petrovic u Karviné a na státní hranici s Polskem. Na trati dělníci modernizovali dvě stanice a jednu zastávku. Náklady na renovaci, která začala v roce 2020, byly tři miliardy korun.

O pokroku informoval mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. „Stavbaři zrekonstruovali téměř 11 kilometrů trati. Kromě koridorového úseku z Dětmarovic na státní hranici s Polskem zrenovovali také jednokolejnou spojku mezi odbočkami Závada a Koukolná, která umožňuje přímou jízdu vlaků z Polska do Karviné," uvedl Gavenda.

Cestující mohou využívat nástupiště s bezbariérovým přístupem ve stanicích Dětmarovice a Petrovice u Karviné i na zastávce v Závadě. Všechna nádraž mají nové zastřešení a mobiliář. Cestujícím slouží také nový informační a orientační systém.

„Přestavbou prošly vybrané mostní objekty, ve stanici Petrovice u Karviné došlo k úpravě oblouku tak, aby zde vlaky nemusely zpomalovat ze 100 na 65 kilometrů za hodinu. Provedla se rovněž rekonstrukce pěti železničních přejezdů," řekl Gavenda.

Součástí projektu byla také obnova trakčního vedení i modernizaci trakční napájecí stanice v Petrovicích u Karviné. „Přínosem z hlediska bezpečnosti je instalace jednotného evropského zabezpečovače ETCS,“ uvedl náměstek generálního ředitele Správy železnic pro modernizaci dráhy Mojmír Nejezchleb.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Miroslav Volek

Štítky Moravskoslezský kraj, doprava, železnice, stavby, Karvinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Polska rychleji a bezpečněji. Správa železnic otevřela modernizovaný úsek železnice na Karvinsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.