Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Letní cyklobus propojí celé Jeseníky. První cestující přepraví už během tohoto víkendu

Linka, která propojí moravskoslezskou a olomouckou část Jeseníků, nebude chybět ani letos. Počínaje touto sobotou se zájemci dostanou bez přestupu z Ostravy až na Červenohorské sedlo a zpět. Cestování do oblíbených hor tak bude o kus dostupnější, a to i pro cyklisty.

Cyklobus poprvé vyjel dnes. „Jedná se o přímé spojení z Ostravy přes Opavu, Bruntál, Malou Morávku a Červenohorské sedlo až do Koutů nad Desnou. Autobus bude jezdit o víkendech a o svátcích až do 1. září. Přepravovat bude i kola, kapacita cyklovleku bude 7 kol," uvedla náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Šárka Šimoňáková (ANO).

Stejně jako v loňském roce provoz linky finančně podpořila olomoucká i moravskoslezská centrála cestovního ruchu. „Je skvělé, že se nám podařilo propojit oba kouty Jeseníků. Lidé nebudou muset složitě řešit parkování. Budou moci nechat auto třeba na parkovišti v moravskoslezské části Jeseníků, například v Karlově Studánce, kde mají nový systém parkování, vydat se na hřebenovou túru do olomoucké části a pak se autobusem dostanou pohodlně zpět k vozu,“ řekl jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism Petr Koudela.

Z mnoha zastávek spoje si lidé mohou naplánovat výlet a napojit se na různé turistické trasy nebo cyklistické stezky.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Arriva

Štítky Jeseníky, výlet, cyklobus, turistika, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní cyklobus propojí celé Jeseníky. První cestující přepraví už během tohoto víkendu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.