Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

V parkovacím domě u městské nemocnice v Ostravě už funguje parkovací systém. Místa jsou zdarma

V novém parkovacím domě u městské nemocnice začal ve zkušebním provozu fungovat parkovací systém. Dodavatelé ho potřebují vyzkoušet, aby mohli vyřešit případné nedostatky. Parkování tam však s ohledem na pokračující rekonstrukci nedaleké ulice 28. října nadále zůstává zdarma.

V novém parkovacím domě je 465 parkovacích míst, z nichž je 215 určeno pro veřejnost. Dalších 250 míst mohou využívat zaměstnanci nemocnice. Na šesti místech je možné dobíjet elektromobily, 27 stání je určeno zdravotně handicapovaným. Výstavba domu započala na podzim roku 2021 a skončila letos v červnu, celkem přišla na 409 milionů bez DPH. 

„Obsazenost parkovacích míst postupně narůstá, v prvních dnech to byly jednotky vozů, pak řidiči přesáhli třetinu parkovací kapacity a v exponovaných dnech značně přesáhli i polovinu parkovacích stání. Významnější zájem jsme evidovali i v době festivalu Beats for Love. Nicméně k dispozici řidičům jsou stále další desítky míst zdarma," uvedl náměstek ostravského primátora Břetislav Riger (Ostravak).

Do parkovacího domu nyní řidiči vjedou až po otevření závory. Společnost CROSS Zlín nainstaluje během prázdnin jednotný parkovací systém na šesti místech v Ostravě, parkovací dům u nemocnice je první.

„V současné době probíhá instalace parkovacího systému také v podzemním parkovišti pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce a v dokončeném parkovacím domě u Domu kultury Poklad," uvedla Pokorná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Ostrava

Štítky Ostrava, parkovací dům, parkování, Městská nemocnice Ostrava, nemocnice, CROSS Zlín, parkovací systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V parkovacím domě u městské nemocnice v Ostravě už funguje parkovací systém. Místa jsou zdarma  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.