Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Požár kamionu na Novojičínsku v pondělí na čtyři hodiny zastavil dopravu na D1 ve směru na Prahu

Kvůli požáru kamionu ve Vražném na Novojičínsku byla včera skoro čtyři hodiny neprůjezdná dálnice D1 ve směru na Prahu. Policie odkláněla dopravu, uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková. Mluvčí hasičů Kamila Langerová řekla, že předběžná škoda způsobena požárem činí 4,8 milionu korun. Příčina požáru zatím není známa.

Langerová uvedla, že kamion převážel trakční baterie do elektromobilů. Začal hořel na 318. kilometru dálnice okolo 15:35. „Událost se obešla bez zranění," řekla Michalíková.

Mluvčí hasičů uvedla, že hasiči už při příjezdu na místo viděli, že plameny pomalu pohlcují nejen podvozek, ale i boční plachty návěsu. „Prvotním úkolem hasičů bylo dostat pod kontrolu samotný požár, poté následovalo ochlazení uložených kontejnerů s bateriemi. Vzhledem k tomu, že bylo nutné kontejnery s bateriemi z návěsu vyložit a zkontrolovat jejich teplotu, povolal velitel zásahu i speciální techniku, smykem řízený nakladač, z centrální hasičské stanice v Ostravě-Zábřehu," uvedla Langerová.

Pomocí nakladače hasiči vyložili náklad z návěsu a termokamerou měřili teplotu uložených baterií. „Předběžná škoda způsobena požárem byla vyčíslena na 4,8 milionu korun. Hasiči uchránili hodnoty ve výši 4,5 milionu. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření," uvedla Langerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS MSK

Štítky Novojičínsko, kamion, nehoda, požár, D1, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár kamionu na Novojičínsku v pondělí na čtyři hodiny zastavil dopravu na D1 ve směru na Prahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.