Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Automobilka Hyundai vyrobila v prvním čtvrtletí v Nošovicích 87 200 aut, míň než loni

Automobilka Hyundai vyrobila v letošním prvním čtvrtletí v Nošovicích na Frýdecko-Místecku 87 200 aut. Bylo to o 1500 vozů více, než předpokládal stanovený plán, který letos počítá s výrobou 330 890 aut, což je mírně méně než loni. V roce 2023 závod vyrobil 340 500 aut, v prvním čtvrtletí jich bylo 88 300.

V první polovině dubna závod překročil hranici 100 000 vyrobených letošních aut. "Podíl hybridů, plug-in hybridů a elektromobilů na výrobě činí přes 35 procent," uvedl mluvčí automobilky Petr Michník.

Minulé týdny přinesly ve výrobě v Nošovicích několik novinek. "Na konci března byla v závodě Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) spuštěna sériová výroba faceliftovaného modelu Tucson včetně hybridu, o pár dní později přibyla plug-in hybridní verze tohoto modelu a v pondělí 15. dubna začala z linek sjíždět vylepšená verze další nošovické stálice, tedy modelu i30," uvedl mluvčí. Modely Tucson a i30 tvoří dohromady přes 85 procent výroby slezského závodu.

Dosavadní vedoucí subdivize výroby Martin Klíčník se od dubna stal prvním českým vedoucím divize v HMMC. "Nově řídí divizi výroby, pod kterou spadají všechna výrobní oddělení (lisovna, svařovna, lakovna, finální montáž), Oddělení údržby a také Oddělení kontroly a plánování výroby," uvedl Michník. Klíčník patří ke služebně nejstarším zaměstnancům, v HMMC pracuje od roku 2007.

Továrna v Nošovicích je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii. Nyní vyrábí modely Tucson, i30 v několika variantách a Kona Electric. Závod má více než 3200 zaměstnanců, dalších asi 8700 lidí pracuje pro jeho přímé dodavatele. V roce 2022 podniku stoupl zisk o 2,05 miliardy na 10,96 miliardy korun a tržby o 27,31 miliardy na 167,73 miliardy korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hyundai

Štítky ČR, automoto, Hyundai Nošovice, 1.čtvrtletí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Automobilka Hyundai vyrobila v prvním čtvrtletí v Nošovicích 87 200 aut, míň než loni  |  Ekonomika  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.