Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Krnově si lidé připlatí za návštěvu koupaliště, sportovišť i lázní. Vstupenky zdražily asi o deset korun

Obyvatelé Krnova na Bruntálsku letos zaplatí více za vstupné na městské koupaliště, které provozují tamní technické služby. Vstupenky zdražily v průměru o deset korun. Důvodem je meziroční růst cen energií, mezd i DPH. Ze stejných důvodů se vstupné zdražovalo i v roce 2022. O zdražení informovala mluvčí města Dita Círová. Pracovníci koupaliště se už připravují na novou sezonu. Otevřít chtějí, hned jak to umožní počasí.

Podražilo denní vstupné i permanentky

„Co se týče vstupného, oproti minulé sezoně došlo k drobnému zdražení. Sezonní permanentka letos vyjde na 2000 korun, vloni to bylo 1750 korun. Za denní vstupenku zaplatí dospělí 90 korun oproti loňským 80 korunám," uvedla Círová.

Dodala, že vstupenka pro děti bude stát 55 korun, tedy o pět korun více, senioři a studenti si připlatí deset korun, takže je celodenní lístek vyjde na 70 korun. Rodinné vstupné bude stát 120 a 180 korun, což je v obou případech o 20 korun více než v loňském roce.

K otevření koupaliště už chybí jen hezké počasí

Zaměstnanci technických služeb už zahájili přípravy na novou sezonu. „Začali jsme už v březnu, kdy jsme pokáceli nebezpečné stromy, u nichž hrozil pád. V dubnu jsme areál kompletně uklidili. Opravili jsme i kanalizaci u sociálních zařízení," řekla vedoucí sportovních a rekreačních zařízení Alžběta Nykodymová. Dodala, že vše chystají tak, aby v případě hezkého počasí mohli otevřít.

V Krnově zdražila všechna městská sportoviště

Dražší vstupenky jsou letos i u dalších zařízení města. Od začátku února návštěvník městských lázní, který si chce zaplavat v bazénu, zaplatí za hodinu o deset korun více, tedy 70 korun místo dosavadních 60. O stejnou sumu vzrostla cena vstupného pro děti od čtyř do 15 let. Dospělí si za saunu připlatí 20 korun, celkem tedy dají 200 korun.

Na zimním stadionu bude hodina a půl bruslení dospělého stát 80 korun, dosud platil 70 korun. Vstupné pro děti bude vyšší o pět korun, tedy 40 korun. Za celodenní pobyt na koupališti pak dospělý uhradí 90 korun a dítě 55 korun. Rovněž tyto ceny jsou vyšší, a to o deset pro dospělého, v případě dětského vstupného o pět korun.

„Městská sportoviště, mezi něž patří lázně, koupaliště a stadiony zimní, fotbalový a atletický, dotujeme z rozpočtu města roční částkou přesahující 23 milionů korun. Jsme smíření s tím, že budou vždy ztrátová, snažíme se ale jejich provoz ekonomicky zefektivnit, abychom nemuseli vstupné zvyšovat radikálněji," uvedl už dříve starosta Tomáš Hradil (Krnovští Patrioti).

V letošním roce město podle něj plánuje rekonstrukci dosluhující strojovny na zimním stadionu, připravuje zde také instalaci fotovoltaické elektrárny. „Chystáme projekt nových městských lázní, které by měly být energeticky výrazně úspornější. Bude trvat ještě několik let, než se postaví, hledáme proto opatření, která by alespoň zefektivnila chod stávajících lázní. Jejich provozní ztráta letos může přesáhnout deset milionů korun," řekl Hradil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Technické služby Krnov

Štítky Bruntálsko, Krnov, koupaliště, rekreace, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krnově si lidé připlatí za návštěvu koupaliště, sportovišť i lázní. Vstupenky zdražily asi o deset korun  |  Ekonomika  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.