Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Písničkář Nohavica zazpívá v Českém Těšíně. Peníze ze vstupného pomůžou škole zasažené požárem

Písničkář Jaromír Nohavica zazpívá 30. srpna v Českém Těšíně na Karvinsku na benefičním koncertě na podporu tamní Základní školy Kontešinec, jejíž budovu v Masarykových sadech zničil předminulý týden požár. Výtěžek z koncertu podpoří návrat žáků do nových prostor.

Na svých internetových stránkách o tom informují město Český Těšín, škola i Nohavica. „V této těžké době jsme svědky ohromné solidarity a podpory, která nám dává sílu pokračovat. Rozhodli jsme se proto uspořádat benefiční koncert na podporu Základní školy Kontešinec, s cílem vybavit nové učebny, pořídit nezbytné školní pomůcky a zabezpečit provoz školy v nových prostorách. Vaše finanční podpora nám umožní vytvořit místo pro vzdělávání žáků naší školy," uvedla škola.

Nohavicův koncert se uskuteční v parku Adama Sikory v pátek 30. srpna od 17:00 a vystoupí na něm i děti ze ZŠ a MŠ Kontešinec. Vstupenka stojí 400 korun, děti do 15 let ji mohou mít za polovinu.

Začala rovněž veřejná sbírka na podporu návratu žáků do nových prostor. Lidé mohou přispět na transparentní účet prostřednictvím webového odkazu na stránkách školy nebo naskenováním QR kódu.

Poslední červencový den večer začala v Českém Těšíně hořet nejprve střecha Obchodní akademie v ulici Sokola-Tůmy, v noci se pak oheň přes veškerou snahu hasičů rozšířil přes složitou střešní konstrukci i na základní školu. Hasiči požár likvidovali až do 5. srpna, jeho příčinu vyšetřovatelé zjišťují.

Moravskoslezský hejtman Josef Bělica (ANO) tehdy uvedl, že škoda půjde do desítek milionů, možná i 100 milionů korun. Kraj proto vyčlenil osm milionů korun na první sanaci. Hejtmanův náměstek pro školství a sport Stanislaw Folwarczny (ODS) uvedl, že výuka v zasažených budovách v září nezačne a opravy mohou trvat i rok.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Jaromíra Nohavicy

Štítky Karvinsko, Český Těšín, školy, požár, hudba, pop, Jaromír Nohavica, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písničkář Nohavica zazpívá v Českém Těšíně. Peníze ze vstupného pomůžou škole zasažené požárem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.