Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Ostravská filharmonie spojila síly s Anetou Langerovou. Zpěvačka s orchestrem odehraje pět koncertů

Janáčkova filharmonie Ostrava v říjnu odehraje pět koncertů s Anetou Langerovou, která letos slaví 20 let na hudební scéně. Společně kromě ostravské Auly Gong vystoupí i dvakrát v brněnském Mahenově divadle a dvakrát ve Velkém sále pražské Lucerny, oznámil za pořadatele Vladan Drvota.

Turné začne v Brně, kde orchestr s Langerovou vystoupí 17. a 18. října. Pak se všichni přesunou do Ostravy, kde se 21. října uskuteční v Aule Gong třetí ze společných koncertů. Ve dnech 23. a 24. října zpěvačka zazpívá v doprovodu orchestru i sboru Maranatha Gospel Choir ve Velkém sále Lucerna.

Původně byly v plánu jen tři koncerty. Díky zájmu fanoušků jich je nakonec pět. „Během nich na pódiu Anetu kromě její kapely a smyčcového tria doprovodí také Janáčkova filharmonie Ostrava pod taktovkou Aleny Hron. Všechny písně, které vypráví o putování této osobité zpěvačky a skladatelky za jejím hudebním snem, tak dostanou nový, barvitý zvuk a jedinečnou orchestrální energii. Aranže pocházející z ruky klavíristy a producenta Jakuba Zitka tím získají další hudební rozměr," uvedl Drvota. Dodal, že na závěrečných koncertech v pražské Lucerně se připojí také sbor Maranatha Gospel Choir.

„Na koncertech budu posluchačům svým zpěvem vyprávět příběhy písní za doprovodu barvitého zvuku filharmonie, který sám o sobě staví písně až do filmového prostoru představivosti. V doprovodných orchestrálních texturách se prolínají smyčcové nástroje s žesti a dřevy, tajuplným zvukem harfy nebo velkolepými tympány," uvedla zpěvačka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Helena Kadlčíková

Štítky Ostrava, Janáčkova filharmonie, hudba, koncert, Aneta Langerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostravská filharmonie spojila síly s Anetou Langerovou. Zpěvačka s orchestrem odehraje pět koncertů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.