Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na Mount Everest nebo na mykologickou procházku

Co se sychravým víkendem? Redakce Ostravské Drbny přináší várku tipů na to, jak si první říjnové dny pořádně užít a jak nasát tu pravou podzimní atmosféru.

Pátek 4. října

Živé houby v muzeu

Živé exponáty jedlých, nejedlých i jedovatých druhů hub si budou moci návštěvníci Muzea Beskyd zblízka prohlédnout během týdenní výstavy Živé houby v muzeu.
Houby nasbírané předchozí dny v Beskydech a Podbeskydí budou k vidění ve výstavní síni frýdeckého zámku. V sobotu 5. října navíc proběhne doprovodná akce, přírodní nadšenci se mohou vydat na odbornou mykologickou exkurzi na Kozlovickou horu.

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz
Sobota 5. října

Jih žije vínem

V sobotní pravé poledne vypukne už čtvrtý ročník vinařského festivalu na ostravském Jihu. Vstup na akci je zcela zdarma. Ochutnávku tekutých hroznů nabídne 12 moravských vinařství, nebudou ale chybět ani vína zahraniční. Mlsné jazýčky se mohou těšit na stánky s občerstvením. Akce vyvrcholí vinařskou soutěží. 

FOTO: se svolením Navínko

Everesting 2024

Milujete sport a máte rádi výzvy? Chcete zdolat nejvyšší horu světa? Pokud ano, tradiční kopřivnická akce Everesting je právě pro vás. 

Lidé polezou v Kopřivnici na Mount Everest, opakovaně vyšlapou místní sjezdovku

Na tradiční sportovní víkend se do Kopřivnice pravidelně sjíždějí sportovci z celé republiky. Ten, kdo sjezdovku na Červeném kameni vyšlape celkem devětatřicetkrát, pokoří vrchol nejvyšší hory světa s celkovým převýšením 8 848 metrů.

FOTO: Pixabay.com

Trhy, co se hledají

Jedinečné trhy s tou nejlepší atmosférou v srdci Ostravy. Na oblíbenou akci se sjede 50 pečlivě vybraných lokálních prodejců. Pokud si chcete koupit kvalitní kvasové pečivo, ochutnat zahraniční street food, koupit ručně vyrobené dřevěné prkýnko nebo si namíchat vlastní bylinný čaj na podzimní neduhy, neměli byste na sobotních trzích chybět.

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz

Strašidelný hrad Hukvaldy

Přízraky, běsové a jiná krvelačná monstra vylézají na hradním vršku z pekelných děr. K vidění budou na hradu Hukvaldy nejen strašidla, ale i temné pohádky, souboje rytířů a ohňová show.

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz
Neděle 6. října

Mezinárodní výstava výrobců a sběratelů hlavolamů

Kdo vynalezl ježka v kleci? V obci Větřkovice na Opavsku proběhne už dvaadvacátý ročník mezinárodní výstavy výrobců a sběratelů hlavolamů. Návštěvníci si naživo prohlédnou amerického Ježka v kleci Trilby z roku 1895. Součástí výstavy jsou i sbírky z jiných zajímavých oborů, ukázka starých řemesel a workshop pro děti.

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením: Navínko, portálu kudyznudy.cz, Pixabay.com

Štítky Moravskoslezský kraj, tipy na víkend, kultura, rekreace, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na Mount Everest nebo na mykologickou procházku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.