Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Elán po dlouhých 7 letech zahraje v Ostravě. S programem Elán 70 a jasným odkazem - oslavy pokračují

PR článek

Ačkoliv skupina od začátku byla skoupá jednat o jiném než hlavním městě Česka, ostravští fanoušci se přeci jen dočkali – skupina Elán potvrdila koncert na podzim roku 2025, a to do ostravské Ostravar areny. Koncert oslavující 70. narozeniny lídra skupiny Joža Ráže se tak přesunou blíže k fanouškům s jasným odkazem: „oslavy pokračují“. Předprodej odstartoval 20. 9. 2024 exkluzivně v síti Ticketportal.cz

Již dříve ohlášené, tři halové koncerty v Bratislavě a dva v O2 areně v Praze kapela stihla vyprodat během několika týdnů. O zájem o vstupenky v moravskoslezské metropoli tak nebude jistě nouze. 

„Ostrava je město, které s kapacitou haly ještě odpovídá velikosti naší produkce, samozřejmě bychom uvítali větší stadión a toto město si větší halu určitě zaslouží. Zároveň si uvědomuji, jak dlouho jsme tam nehráli, čas strašně letí. A Ostrava je vždy srdečná a lidé otevření, pořádně to oslavíme!“ komentuje toto rozhodnutí Jožo Ráž.

„Přivezeme program Elán 70, který oslavuje narozeniny Joža, pořádný koncert s ověřenou technikou a efekty. Koncert je zvláště pro všechny, kteří si do 2x vyprodané O2 areny nestihli koupit vstupenky, nebo pro ty, co si to s námi chtějí zopakovat. Když se k tomu přidá moravskoslezská otevřenost a přímočarost, máme zaděláno na nezapomenutelný koncert,“ dodává Jano Baláž.

Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala patnáct studiových alb, pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje získala neuvěřitelných 25 platinových desek. Koncert Elánu na Letné si nenechalo ujít na 100 tisíc fanoušků, Slováci zároveň v roce 2007 vyprodali i slavnou Carnegie Hall v New Yorku. Pilířem kapely jsou Jožo Ráž (zpěv, baskytara) a Jano Baláž (zpěv, kytara). Jeden ze zakladatelů kapely, Vašo Patejdl  (klávesy, zpěv), zemřel loni v srpnu. Elán naposledy koncertoval v roce 2018, kdy své velkolepé československé halové a open air turné plné vizuálních efektů a projekcí zakončoval ve vyprodané pražské O2 areně. Na jaře 2024 skupina po 5 letech vydala singl Znova sa ma dotkni, který se ihned po oznámení stal další elánovskou hitovkou, vzápětí v létě vydala písničku Zlodějka. Zda je to předzvěst nového alba, ukáže čas.


 

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elán po dlouhých 7 letech zahraje v Ostravě. S programem Elán 70 a jasným odkazem - oslavy pokračují  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.