Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na festival burgerů nebo za mazlivými alpakami

Co s druhým říjnovým víkendem? V pátek zaprší, v sobotu vykoukne slunce a v neděli se opět schová za dešťová mračna. Redakce Ostravské Drbny přináší várku tipů na to, jak si volné chvíle zpříjemnit.

Pátek 11. října

Burger Street Festival

Ostravské mlsné jazýčky si letos už podruhé pochutnají na vyhlášených burgerech z celého okolí. Na gastrofestivalu u Nové Karoliny nebude chybět ani cooking show, hudební program, zóna věnovaná minipivovarům nebo Nintendu. 

FOTO: se svolením Burger Street Festival

Zelobraní v Úvalně

Zbožňujete nakládané zelí? A chcete si ho sami vyrobit? Pak neváhejte a o víkendu zamiřte na zelobraní do Úvalna na Bruntálsku. Na místě si lidé mohou vybrat hlávky českého zelí z Otic i další suroviny, mezi něž patří třeba cibule nebo kopr. Zaměstnanci místního zahradnictví hlávky na počkání očistí, zváží a nakrouhají. 

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz
Sobota 12. října

Útěk v řetězech

Nezvyklá akce se v Havířově koná už patnáctým rokem. Během klání přihlášené dvojice spoutané pouty běží neznámým terénem v okolí Havířova a plní drsné úkoly. Vyráží brzo ráno. Ve 13:00 začne doprovodný program završený vyhlášením výsledků soutěže. Vystoupí revival Horkýže Slíže – Horkou ji slízej a revival kapely AC/DC pod názvem AC/DS! a vítěz 22. ročníku soutěže Líheň kapela Kameník. 

FOTO: se svolením organizátorů soutěže Útěk v řetězech

Jihoamerické odpoledne

Kam za plivajícími alpakami a argentinským tangem? Do Zooparku Frýdek-Místek. Během jihoamerického odpoledne budou milovníci zvířat moci lamy nakrmit, pohladit nebo se s nimi vyfotit. Zakusí také  pravé argentinské tango z per Carlose Gardela, Aníbala Troila, Cátula Castilla a dalších velikánů tohoto žánru. 

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz

Prostřený stůl na Dubině

Ostravské sídliště čeká unikátní odpoledne. Sousedé zasednou k více jak 100 metrů dlouhému stolu, aby společně posvačili. Pohostinný stůl rozprostřený od podchodu Antonína Poledníka až do zeleného prostranství ozdobí bílé ubrusy a luční kvítí. Vstupné se neplatí, občerstvení zajištěno také není. Každý by měl z domova něco přinést a nabídnout sousedovi. Někdo může upéct bábovku, jiný zase připravit domácí pomazánku. Do piknikového koše stačí jen přidat láhev vína a na záda hodit kytaru nebo housle. 

FOTO: se svolením spolku Piána na ulici

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením: Burger Street Festivalu, portálu kudyznudy.cz, spolku Piána na ulici a organizátorů soutěže Útěk v řetězech

Štítky Moravskoslezský kraj, tipy na víkend, kultura, rekreace, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na festival burgerů nebo za mazlivými alpakami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.