Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na dýňový jarmark nebo na rande s hvězdářem

Babí léto se chýlí ke konci a stromy hrají podzimními barvami. Redakce Ostravské Drbny přináší várku tipů na to, jak nasát tu pravou podzimní atmosféru.

Pátek 18. října

Dýňovo-podzimní jarmark v Novém Jičíně

K podzimu neodmyslitelně patří dýně. Novojičínský jarmark plný barev a vůní návštěvníkům nabídne pestrou paletu podzimních dekorací. Ke koupi budou výrobky od regionálních výrobců – masné a uzenářské delikatesy, sýry a mléčné výrobky, čerstvé bylinky a koření, ale i sladké dobroty jako perníčky, trdelník, med a oříšky.


FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz

Noc s hvězdářem ve Štramberku

Na hradě Štramberk proběhne pozorování hvězd společně s astronomy z hvězdárny ve Valašském Meziříčí. Akce proběhne jen za příznivých meteorologických podmínek, náhradní termín připadá na 19. října. 

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz
Sobota 19. října

Železniční modeláři v Opavě

Jízda po jednom z největších kolejišť ve Slezsku a na severní Moravě? Jedině s opavskými železničními modeláři, kteří o víkendu pořádají jízdy pro veřejnost. Po modelovém kolejišti se prohánějí jak parní lokomotivy, tak dieselové i elektrické mašinky.

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz

Den archeologie na zámku Bruntál

Na bruntálském zámku proběhne tradiční zábavné odpoledne pro malé i velké milovníky archeologie, tentokrát na téma Umění v čase. Pod středověkými klenbami sklepů zámecké věže se uskuteční program plný přednášek a workshopů. Návštěvníci se seznámí s prací středověkých iluminátorů a namalují si vlastní nástěnnou malbu, Z blízka si také prohlédnou tetování pračlověka Ötziho.

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz
Neděle 20. října

Komentované prohlídky Weisshuhnova kanálu

Zájemci objeví historii unikátního vodního díla, které na řece Moravici nechal postavit opavský podnikatel Carl Weisshuhn. V rámci komentované procházky po papírenském náhonu se lidé dozví celý příběh, který se začal psát v roce 1891. Průvodci prozradí, co to byly vajzunky, Pifka, kdo byl valašský Edison a kdo Barabové. Chybět nebude ani dobová ochutnávka.

FOTO: se svolením portálu kudyznudy.cz

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením portálu kudyznudy.cz

Štítky Moravskoslezský kraj, tipy na víkend, kultura, rekreace, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu v Moravskoslezském kraji? Na dýňový jarmark nebo na rande s hvězdářem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.