Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Industriální srdce Ostravy rozzáří světelný park. Návštěvníky přivítá každý den po setmění až do ledna

V ostravských Dolních Vítkovicích se v listopadu otevře dočasný světelný park. Výstava nazvaná Světla vyprávějí... s více než stovkou světelných soch a objektů tvořených 200 000 světly a inspirovaných sci-fi bude otevřena každý den po setmění až do 12. ledna, informovala za pořadatele Dana Samková.

„Světelný park přináší jedinečný zážitek pro milovníky sci-fi a technologií. Návštěvníci se mohou těšit na fascinující robotické postavy, které září světlem a vytvářejí futuristickou atmosféru. Podmořský svět inspirovaný slavným dílem Julese Verna 20 000 mil pod mořem nabídne napínavé scény, kde potápěči bojují s mořskými obludami," uvedla Samková. Součástí výstavy budou i vzducholodě nebo parní loď.

Park nabízí také interaktivní objekty, do kterých lze vstoupit. „Světelné expozice jsou unikátní zejména tím, že jejich téma a zpracování respektují a doplňují místo, ve kterém jsou instalovány," řekla Samková.

Všechny světelné sochy a objekty jsou ručně vyráběny v české rodinné firmě. „Chceme, aby každá expozice vkusně a citlivě kultivovala okolí a zároveň respektovala tradice a ducha místa, kam je zasazena. Letos budou naše světelné parky na 15 místech po celé Evropě," uvedla majitelka firmy Eva Poláčková.

Výstava je navržena s důrazem na ekologický přístup. „LED diody a další světelné prvky jsou energeticky úsporné a mnohé dekorace jsou vyrobeny z recyklovatelných plastů pomocí nejmodernějšího velkoplošného 3D tisku," doplnila Samková.

Základní vstupné do parku stojí 270 korun, snížené 190 Kč a rodinné 730 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Světelného parku Ostrava

Štítky Ostrava, Vítkovice, kultura, světelný park, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Industriální srdce Ostravy rozzáří světelný park. Návštěvníky přivítá každý den po setmění až do ledna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.