Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Na festivalu Slunovrat v Opavě vystoupí britská kapela The Dhol Fundation

Na letošním festivalu Slunovrat, který se na několika místech Opavy uskuteční od 20. do 22. června, vystoupí britská kapela The Dhol Fundation, Aneta Langerová či Michal Prokop. Do diskusí pak zapojí youtuber Kovy, izraelsko-americký spisovatel Tuvia Tenenbon, spisovatelky Kateřina Tučková, Karin Lednická či politik Petr Pithart. Novinářům to řekl ředitel festivalu Václav Müller.

"Historické prostory Opavy, která letos slaví výročí 800 let od udělení městského dekretu, budou po celé tři dny tvořit kulisu výjimečným koncertům, inspirativním debatám se známými osobnostmi či divadlu. Chybět opět nebude Welcome stage, která ve volné přístupné části festivalu představí deset nadějných hudebních talentů, Zóna charitní inspirace či bohatý program pro děti," řekl.

Přijede i Markéta Irglová, která vystoupí se smyčcovým kvintetem Jihočeské filharmonie. Mezi vystupujícími budou i skupina Zrní či Letní kapela Jaromíra Švejdíka. Do debat se zapojí disident, právník, spisovatel a politik Petr Pithart či předseda Ústavního soudu Josef Baxa, s nímž bude debatovat novinář a právník Tomáš Němeček. Vystoupí i spisovatelky Kateřina Tučková a Karin Lednická, která zde představí třetí díl své ságy Šikmý kostel.

Festivalové akce se budou konat na různých místech Opavy. Některé objekty budou veřejnosti přístupné jen pro tuto příležitost. "Díky spolupráci se Slezským zemskými muzeem bude připravena řada komentovaných prohlídek míst, která jsou pro veřejnost za jiných okolností uzavřena, například Blücherova paláce. Tam se budou konat autorská čtení," uvedl ředitel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Band on the Wall

Štítky ČR, hudba, festival, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festivalu Slunovrat v Opavě vystoupí britská kapela The Dhol Fundation  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.