Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

FOTO: Na Černé louce skončil dvoudenní festival věnovaný recyklaci a ekologii

V sobotním podvečeru 6. dubna skončil na ostravském Výstavišti Černá louka dvoudenní festival věnovaný udržitelné módě ReFashion doplněný prezenční a prodejní přehlídkou ReFashanda.

Návštěvníci výstaviště zhlédli stovky výrobků z recyklovaných materiálů, účastnili se besed, přednášek, kreativních dílen i speciálních módních přehlídek. Téma bylo společné – ekologie, udržitelnost, recyklace i tradiční řemesla.

„Nejvíce mě zaujaly ukázky výroby tradičního modrotisku ze Strážnice, nikdy jsem nic podobného na vlastní oči neviděla,“ svěřila se jedna z návštěvnic, Zuzana Smetanová z Frýdku-Místku. Návštěvníky přilákaly rady pro kutily Josefa Libického, zaujala zóna věnující se řemeslům s Centrem tradičních technologií Příbor.

„Bohužel čelíme klimatické krizi a nadměrnou spotřebou se musíme zabývat více než v minulosti.  Vzděláváním společnosti i pomocí tohoto unikátního festivalu můžeme zkvalitnit naše životy,“ řekla jedna z pravidelných účastnic festivalu, designérka Vendula Beneš.

Na Ostravsku nyní probíhá celý měsíc udržitelné módy Refashion, do kterého se zapojily kromě Černé louky i další organizace. Například v ostravském Domě umění se v pátek 5. dubna uskutečnil rostlinný bazar, v sobotu 27. dubna je na programu Upcyklační seance. S tradicí textilního průmyslu se lidé mohou seznámit na komponovaných prohlídkách Po stopách textilek, které organizuje Turistické informační centrum Frýdek-Místek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Král

Štítky festival, louka, recyklace, ekologie, Frýdek-Místek, Strážnice, Josef Libický, Dům umění, řemeslo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Černé louce skončil dvoudenní festival věnovaný recyklaci a ekologii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.