Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Majáles Ostrava nabídne program na třech scénách

Tradiční Majáles Ostrava pořádaný studenty univerzit letos na Slezskoostravském hradě nabídne program na třech scénách. Vystoupí na nich 20 umělců. Součástí akce bude doprovodný program. Novináře o tom za pořadatele informovala Klára Holubcová.

Majáles pořádaný studenty VŠB - Technické univerzity Ostrava a Ostravské univerzity se bude konat 17. května. Mezi největší hudební lákadla 28. ročníku patří Xindl X, devětkrát nominovaný na cenu České hudební akademie Anděl v kategorii folk a country, a také rakouští DJs Camo & Krooked, kteří vystupují na festivalech po celém světě. Mezi interprety budou například i čeští rappeři Robin Zoot, Paulie Garand a MC Gey.

"Návštěvníci se také mohou těšit na rodáka z Ostravy Sergeie Barracudu a talentovaného zpěváka Adama Mišíka. Na pohodovou vlnu naladí písničkář Pavel Callta, mladá naděje rocku Trocha Klidu nebo zpěvačka s arménskými kořeny a objev poslední doby Pam Rabbit. Trefné texty doplní Vojtaano a o závěrečnou párty se postará DJ Forgen," řekla Holubcová.

Novinkou letošního doprovodného programu je akce Kolejáles, jejíž součástí budou hudební vystoupení a soutěže. Vyhlášen tam bude také výherce celorepublikové soutěže studentských kapel UniBand Contest. Společně s výherci DJ Contestu si pak zahraje přímo na Majálesu. Součástí Kolejálesu budou dvě scény, jedna pro kapely, druhá pro DJs.

Tradiční majálesový průvod se uskuteční v den Majálesu od 13:00. Zohlední i hokejové mistrovství světa, které se tou dobou bude kromě Prahy konat také v Ostravě. V průvodu se tak objeví i hokejové kostýmy.

"V organizačním týmu panuje opravdu dobrá nálada, vše běží podle plánu a všichni se moc těšíme. Pěkné počasí a vyprodaný areál by byly pro nás největší odměnou," řekl Petr Grác, prezident studentské organizace Younie, která Majáles připravuje. Bližší informace o Majálesu i doprovodných akcích lze najít také na webových stránkách akce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Majáles Ostrava

Štítky ČR, školy, zábava, vysoké, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majáles Ostrava nabídne program na třech scénách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.